Sajtóközlemény

Jeffrey R. Holland elder átadja a brit miniszterelnök családtörténetét

Jeffrey R. Holland elder, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának tagja megajándékozta Theresa Mayt, az Egyesült Királyság miniszterelnökét annak személyes családtörténetével. Az Egyesült Királyság Parlamentjében, Londonban lezajlott találkozóra Holland eldert elkísérte a felesége, Patricia T. Holland nővér, valamint Alan T. Phillips elder, az egyház Európa Területének egyik vezetője.

Az eseményen részt vett Stephen Kerr képviselő és felesége, Yvonne Kerr, valamint David Rutley képviselő, akik mindannyian az egyház tagjai.

             

A Theresa May miniszterelnöknek ajándékozott családtörténet két kötetben, öt nemzedékre visszamenőleg írja le a családfáját. Az első kötet az apai, míg a második az anyai ági őseire összpontosít. Ez a személyes családtörténet genealógiai összefoglalókat, családi és történelmi idővonalakat, valamint válogatott történelmi dokumentumok másolatait tartalmazza.

Holland elder így nyilatkozott: „Nagy örömömre szolgált, hogy találkozhattam May miniszterelnökkel az Egyesült Királyság Parlamentjében, és lehetőségem volt átadni neki az ajándékunkat, az ő családi gyökereinek színes történetét.  A családokról való tanulás hatalmas értéket jelent számunkra és az ő számára is.”

A könyvet hét hónap leforgása alatt készítették el olyan családkutató szakértők és grafikusok, akik a FamilySearch – Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza által támogatott nonprofit szervezet – munkatársai. Több mint 2 500 órát töltöttek kutatómunkával, az adatok összerendezésével, majd a kötetek szerkesztésével.

                

Theresa May egyike a világ azon néhány kiemelkedő vezetőjének, akiknek az egyház személyre szabott példányt készített a családtörténeti archívumuk felhasználásával. E vezetők közé tartozik a volt brit miniszterelnök, David Cameron; a volt amerikai elnök, Barack Obama; Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern; a volt ausztrál miniszterelnök, Julia Gillard; valamint a korábbi német szövetségi köztársasági elnök, Johannes Rau.

Az egyház több mint 5 100 családtörténeti központot működtet a világ 140 országában, köztük 126-ot az Egyesült Királyságban és 11-et Magyarországon, amelyek bárki által ingyenesen látogathatóak. A FamilySearch.org egy ingyenesen elérhető online forrás mindazok számára, akik szeretnének többet megtudni az őseikről.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.