Sajtóközlemény

ÚJJÁÉPÜLT A LEÉGETT KÁPOLNA

Egy 18 és egy 19 éves fiatalembert vontak felelősségre az épületet elpusztító tűz okozásáért, amely 2008. január 5-én, a késő esti órákban keletkezett. Egy szemeteskukában rakták a tüzet, amely hamar átterjedt az épületre, és reggelre a kápolna porig égett. Alig néhány tárgy maradt épségben: egy kép Jézusról a kútnál; egy kézi csomózású szőnyeg az 1970-es évekből; mikrofilm-tekercsek és néhány felszerelés az alagsori családtörténeti teremből.

Az új kápolna felszentelésekor Kopischke elnök megjegyezte: „Amit katasztrófának tartottunk, végül áldássá vált. A szívünk és egyháztagjaink szíve szeretettel fordult e csínytevő fiúk felé, akik bár felgyújtottak egy közeli szemeteskukát, biztosan nem azzal a szándékkal tették, hogy leégessék az egyházi épületet. Az általuk okozott károk és tettük súlya ellenére úgy kezelték őket, hogy lehessen jövő a számukra. Ezt tanulhattuk mindebből. A Szabadító soha nem kárhoztat bennünket. Ehelyett arra ösztönöz, hogy változtassuk meg az életünket, és folytassuk jobban. Az Úr azt szeretné, hogy visszatérjünk Mennyei Atyánkhoz.” Kopischke elnök az új épületet az igazság zászlajának, valamint a világosság és hit jelzőtornyának nevezte. Megjegyezte: „Remélem, hinni fogunk abban, hogy Isten megáld bennünket, a családjainkat, az országainkat és a városainkat, miközben az Úrnak szenteljük magunkat."

A felszentelés előtt nyílt napot tartottak. A Tampere területen 400 egyháztag saját kezűleg osztotta szét a 46 000 prospektust, melyben elmagyarázták Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza hitelveit, az új épület történetét, és meghívták az embereket az eseményre.

A nyíltnapra látogatók között volt Ben és Jonna Christensen is. Jonna népszerű énekes és szórakoztatóművész Finnországban. Három albuma jelent meg (melyek közül az egyik majdnem aranylemez lett), és most készül a következő. Jonna hét évvel ezelőtt csatlakozott Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházához. Megváltoztatta az életstílusát és a zenei irányzatát. Nemrégiben jelent meg legújabb "Puppets" című kislemeze a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra. A „Puppets” nagyon merész kijelentést tesz a szerény öltözködésről.>

Egy másik látogató Jorma Katainen lelkipásztor volt az Ilomāentien svk gyülekezetből. A lelkipásztor, aki felajánlotta használatra az adventista gyülekezeti házat, a következőt mondta: „Segítettünk önöknek, miután leégett a gyülekezeti házuk, most pedig gratulálni szeretnénk az új épülethez.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.