Sajtóközlemény

Két apostol szólt az egyház európai nőtagjaihoz

M. Russell Ballard elder és David A. Bednar elder a Tizenkét Apostol Kvórumából is felszólalt ezen a 8 éves és idősebb lányoknak és asszonyoknak szóló különleges gyűlésen. Ballard elder azt mondta a nőknek, hogy kedvesek Isten előtt, és szükség van arra, hogy hallassák a hangjukat. Bednar elder megköszönte a jóságukat és arra kérte őket, hogy kövessék a szívüket. A rajtuk kívül megszólaló férfiak és nők arra buzdították a közönséget, hogy bízzanak Istenben és legyenek egységesek a Jézus Krisztusba vetett hitükben.

A Frankfurt cövek segítőegyleti elnöke, Silke Langner szerint, aki a gyűlést vezette és beszédet is mondott, „a nőkben meglévő erő és vezetés tulajdonságai azokból az Istentől adott ajándékaikból fakadnak, hogy nemzedékeket vezérelhetnek és áldhatnak meg. Amit naponta gondoluk és teszünk, az nemcsak saját magunk miatt fontos, hanem minden olyan élet szempontjából, melyet megérintünk és amelyre hatással vagyunk.”

Az apostoli hivatal a legmagasabb papsági hivatal az egyházban. Az apostolok élethossziglan szolgálnak, és Jézus Krisztus különleges tanúiként állnak a világ előtt. Ők alkotják az egyház legmagasabb szintű vezető testületeit. A gyűlés közvetítése ide kattintva tekinthető meg az interneten.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.