Sajtóközlemény

Kampány indul a nagymamáinkról szóló történetek összegyűjtésére

A ma útjára indított kezdeményezés során a FamilySearch 10 000 történet összegyűjtését tűzte ki célul 10 nap alatt. Ennek érdekében arra kérik a közösségi média és általában az internet felhasználóit, hogy a szervezet által biztosított online és mobil alkalmazások segítségével osszák meg azokat a kis történeteket, szokásokat vagy kedves emlékeket, amelyek leginkább jellemzik (vagy jellemezték) a nagymamáikat. A kampány részletei a FamilySearch.org/MeetMyGrandma oldalon taláhatók.

„A szeretett nagymamával átélt szívmelengető élmények gyakran alkotják a gyerekkor – sőt, olykor a felnőttkor is – kedves emlékeinek zömét – véli Brad Lowder, a #MeetMyGrandma kampány nemzetközi marketingigazgatója. Elég, ha megkérünk valakit, hogy mesélje el egy kedves emlékét a nagymamájáról, és szinte azonnal elérzékenyül, amint felidéz egy olyan szívből jövő történetet vagy egy bölcs tanácsot, melyet családi kincsként őriz. Szeretnénk arra ösztönözni az embereket, hogy örökítsék meg a jövő nemzedékei számára ezeket a történeteket a nagyiról.”

A FamilySearch.org ingyenes nemzetközi szolgáltatást nyújt az érdeklődő családok részére a történeteik, emlékeik, fényképeik és történelmi dokumentumaik online megosztására. Ha valaki olyan szerencsés, hogy még él az egyik – vagy mindkét! – nagymamája, akkor egy ingyenes mobilalkalmazás (IOS) segítségével felveheti őt, és a felvételt feltöltheti az internetre. Van ráadásul 20 kedves kérdés, amelyeket fel lehet tenni a nagymamáknak, hogy a saját szavaikkal meséljenek érdekes történeteket az életükről.

„A #MeetMyGrandma kampány azt a célt szolgálja, hogy a különböző családtagok egy kellemes időtöltés keretében idézzék fel, hogy mitől is olyan különleges mindannyiuk számára a nagyi” – tette hozzá Lowder.  A történeteik és a többi családtag története, valamint a megosztott fényképek és egyéb beküldések azután egy olyan dinamikus online profilban kerülnek elmentésre, amely kifejezetten a nagymamájukról szól. 

„Ella nagyi imád repülni – írja egy fiatal srác. Túl a nyolcvanon, de nem túl idős hozzá. Egyébként arra is rájött, hogy szeret ejtőernyővel ugrani. Most már tudom, hogy honnan örököltem a kalandos természetemet.” Az unoka csatolt egy fényképet is, amelyen a nagymamája éppen az ejtőernyős-oktatójával ugrik. Egy hölgy pedig arról számolt be, hogy a nagymamája 20 éven keresztül szenvedett rákban, fájdalmas izületi gyulladásban és egyéb betegségekben, mégis képes volt egy sikeres vállalkozást irányítani a betegágyából.

A kezdeményezés első szakasza szeptember 20. és 30. között zajlik, de a feltöltés és megosztás lehetősége később is nyitva marad. A FamilySearch.org/meetmygrandma oldalon további tudnivalókat olvashatnak az érdeklődők tíz nyelven. Bár ezek között nem szerepel a magyar, maguk a történetek természetesen magyar nyelven is megoszthatók.

 

További források

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.