Sajtóközlemény

Albánia elnökének felesége megismeri a mormonokat az országában
 

Albánia elnökének felesége, Odeta Nishani, 2014. szeptember 19-én, pénteken, a Durrës-i gyülekezeti házban találkozott az egyház néhány vezetőjével: Patrick Kearon elderrel, aki az Európa Terület Elnökségének első tanácsosa, valamint az Albániai Tirana Cövek elnökével, Medlir Memával Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházából.

           „Kiváltság volt Nishani asszonnyal találkozni – mondta Kearon elder. – Csodás reggelt töltöttünk el együtt, és sokat tanultunk az albán emberekről és a sokszínű kultúrájukról. Mi pedig megismertettük őt az egyház tevékenységével, és megosztottuk azon vágyunkat, hogy az albán népet szolgáljuk. Nishani asszony nagyon megnyerő és figyelmes volt, és lelkesen várjuk, hogy további szívélyes ismeretségekre tegyünk szert ebben a szép országban.”

     A Durrës-i gyülekezet egyháztagjainak gyermekei az Isten gyermeke vagyok című énekkel köszöntötték Nishani asszonyt, és átadtak neki egy csokor őszi virágot.  Nishani asszony mosolyogva mondott köszönetet az ifjú előadóknak.

     Ezután végigkísérték az épületen és bemutatták őt a helyi egyházi vezetőknek, akik elmagyarázták e keresztény vallás különböző tevékenységeit, különösen azokat a programokat, melyek a fiatalokat és a családokat erősítik. Külön hangsúlyt kapott az egyház női szervezete, mely a legnagyobb világméretű tagsággal rendelkezik a világ valamennyi női szervezete közül. Kearon elder megajándékozta Nishan asszonyt egy könyvvel, mely az egyháznak az Albániában jelenleg zajló emberbaráti projektjeit mutatja be.

     A körbevezetés után Odeta Nishani és az egyház vezetői részt vettek egy közös ebéden Tiranában. Elkísérte őket Dr. Marjeta Capi, az Albániai Tirana Cövek közönségkapcsolati igazgatója, valamint Artan Dervishi, a Tirana 1. Egyházközség püspöke. A látogatásáért és az albán népért folytatott odaadó szolgálata jeléül az elnök felesége még egy családot ábrázoló szobrocskát is kapott. Odeta Nishani asszony hálásan megköszönte az ajándékokat, és kifejezte, mennyire örült az aznapi eseményeknek.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.