Téma

Kanyaró elleni kampány

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6210-1-3218-1,00.html

  • Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 2003-ban hárommillió dollárt adományozott egy olyan világméretű kezdeményezés támogatására, amely 40 országban biztosít kanyaró elleni oltást a gyermekeknek. Az egyház együttműködött az amerikai Vöröskereszttel, az Egyesült Nemzetek Alappal, járványkontroll és megelőzési központokkal, az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjával (UNICEF), az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), a Vöröskereszt Nemzetközi Szövetségével és Vörös Félhold Társaságokkal.
  • Az egyház 2004-ben kanyaró oltási kampányban vett részt Madagaszkáron. Voltak olyan egyháztagok, akik idejüket önként felajánlva a kanyaró kampányhoz kapcsolódó missziót szolgáltak.
  • 2006-ban az egyház kanyaró oltási kampányban vett részt Angolában, Ghánában, Kenyában, Namíbiában, Nigériában, Sierra Leonén, Szváziföldön, Ugandában és Zimbabwéban.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.