Sajtóközlemény

Kiadásra került az új himnuszoskönyv első 13 dala

Az új énekek már elérhetőek a Szent zene- és az Evangéliumi könyvtár-alkalmazásokon keresztül

Megkezdődött Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza új, világszerte elérhető himnuszoskönyvének fokozatos kiadása, 13 új dal angol, spanyol, portugál és francia nyelven való megjelenésével. Az új dalok digitálisan elérhetőek a Szent zene- és az Evangéliumi könyvtár-alkalmazásokon keresztül, valamint az egyház online Zenei könyvtárában a music.churchofjesuschrist.org oldalon.

Az új kották kisebb kötegekben továbbra is digitálisan kerülnek kiadásra, ezzel előkészítve a teljes énekeskönyv megjelenését, amely jelenleg 2026 végére várható nyomtatott és digitális formátumban angol, spanyol, portugál és francia nyelven. A himnuszoskönyv várhatóan 50 nyelven lesz elérhető 2030 végére. Minden egyes dalnak van egy vokális és két hangszeres változata.

A jelenleg elérhető himnuszok a következők:

„Hálásak vagyunk, hogy ezek a himnuszok és énekek elérhetőek lesznek mostantól – és még több érkezik a jövőben –, mivel gyarapítani fogják a hitünket, és továbbra is arra ösztönöznek minket, hogy helyesen cselekedjünk” – mondta Michael T. Ringwood elder a Hetvenektől, aki a Papsági és Családi Osztály ügyvezető igazgatójaként szolgál.

Himnuszoskönyv-átdolgozások

2018 júniusában Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza bejelentette a himnuszoskönyv és a Gyermekek énekeskönyve átdolgozását, hogy még inkább egyesítsék a világméretű egyház tagjait a hódolatukban. Az új gyűjtemény címe a következő lesz: Szent zene – Otthoni és egyházi használatra.

Az új gyűjtemény minden nyelven ugyanazt a dallistát és számozást tartalmazza majd, összesen 450–500 himnusszal. A helyi és nyelvspecifikus himnuszok, mint például a hazafias himnuszok, nyelvenként külön digitális gyűjteményekben lesznek elérhetőek.

A zenéket az Első Elnökség által jóváhagyott öt feltétel alapján választották ki:

  1. Gyarapítsák a Mennyei Atyánkba, valamint az Ő Fiába, Jézus Krisztusba vetett hitet, és gazdagítsák az Őirántuk mutatott hódolatot.
  2. Erőteljesen és érthetően tanítsák az evangélium központi tanát.
  3. Örömteli éneklésre buzdítsanak otthon és az egyházban egyaránt.
  4. Vigaszt nyújtsanak a megfáradtaknak, valamint arra ösztönözzék az egyháztagokat, hogy hittel tartsanak ki.
  5. Egyházszerte egyesítsék az egyháztagokat.

A jelenlegi himnuszoskönyv előszavában az Első Elnökség kijelenti: „Testvérek, használjuk a himnuszokat, és hívjuk meg az Úr Lelkét a gyülekezeteinkbe, az otthonunkba és a személyes életünkbe. Tanuljuk meg őket kívülről. Gondolkozzunk el rajtuk. Olvassuk fel és énekeljük őket, ezáltal részesülve az általuk nyújtott lelki táplálékból.”

A frissített szent zenei gyűjteményre vonatkozó további tudnivalókért látogass el a HirekAHimnuszoskonyvrol.JezusKrisztusEgyhaza.org oldalra.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.