Sajtóközlemény

Kis és egyszerű dolgok – Emberbaráti munka Romániában

„A gyermekszegénység megszüntetésének egyik kulcsa a háztartásokban tapasztalható szegénység kezelése, mert [a gyermekszegénység] gyakran abból fakad. Elsődleges fontosságúnak kell tekinteni a minőségi szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést.” – António Guterres, ENSZ-főtitkár

„Amikor a világjárvány Bukarestben is felütötte a fejét, az Asociația Mâini Întinse – vagyis Segítő Kezek – elnevezésű román jótékonysági egyesület is kénytelen volt letérni a korábban kijelölt ösvényről. Védőmaszkok nélkül a szervezet tagjai nem tudták beszerezni a szükséges készleteket. Lehetőségünk nyílt védőmaszkokat biztosítani a számukra. Ráadásképpen 30 olyan családot is megneveztek, akiknek azonnali hatállyal szükségük volt alapvető élelmiszerekre és készletekre.

Már évek óta működünk együtt a Segítő Kezekkel; támogattuk az emberbaráti munkájukat játszótéri berendezésekkel, épületátalakításokkal, most pedig a Covid megelőzésére szolgáló egészségügyi maszkokkal, valamint élelmiszerkészletekkel. Ez a szervezet az erőforrásait arra összpontosítja, hogy 120 hátrányos helyzetű és sérült gyermek oktatását támogassa, továbbá a gyermekek szüleinek is tanácsadást nyújtanak.

rom2.PNG
Élelmiszersegély-csomagok összeállítása© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
   A szervezet igazgatója, Adrian Popa régóta az emberbaráti munka alázatos bajnoka. A munkáját támogatják az itteni minisztériumok, és az a terve, hogy a létesítményük kibővítésével még több szükséget szenvedő gyermeket és családot tudjanak majd kiszolgálni” – mondja Mark Falslev elder az Utolsó Napi Szent Szeretetszolgálattól.

„Tudni kell, hogy a hónapot fohászokkal indítottuk, Isten segítségét kérve 30 olyan családnál, akiket sújt a koronavírus miatti válság. Másnap felhívott Falslev elder, és élelmiszert ajánlott fel a családoknak. Dicsőség legyen Istennek, amiért megválaszolta az imáinkat! Áldás, hogy segíthetünk másoknak.

Mind Isten gyermekei vagyunk. Fajtól, vallástól, szociális helyzettől vagy az esetleges egyéni gazdagságtól függetlenül, Isten ismeri az erőfeszítéseinket, és mindannyiunkat szeret. Amilyen nagy a világban a zavar és az aggodalom, az egyének javára végzett emberbaráti munka nagy hatással tud lenni a közösségre” – vázolja Adrian Popa, a Segítő Kezek igazgatója.

rom3.PNG
Nagymama és unoka élelmiszersegélyben részesül© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
 „Nagyra értékeljük, hogy lehetőségünk van ilyen nagyszerű emberekkel dolgozni együtt Romániában, és hogy a küzdelmeink során láthatjuk az Úr mindannyiunk felé kinyújtott kezét. A kis és egyszerű dolgok nagy hatással tudnak lenni az élet küzdelmei közepette” – teszi még hozzá Falslev elder.

Az Utolsó Napi Szent Szeretetszolgálat – Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza emberbaráti szervezete – az évek során több projektben is együttműködött Adrian Popával, többek között nagyszabású román vízminőség-javítási programokban a tulcsai mocsárvidék mellett fekvő Poștán, illetve Valea Teilorban.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.