Sajtóközlemény

Közcélra adományozzák a Róma templom irodakonténereit

Ahogy befejezéséhez közeledik a Róma templom építése, az építők irodáinak helyet adó kontérenek feleslegessé váltak. A munkavezetők és a segédszemélyzet a közelmúltban átköltöztek a már elkészült épületek egyikébe, a látogatók szálláshelyére.

Mivel az építkezés folytatásához ki kell üríteni az érintett területet, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza úgy döntött, hogy a jó állapotú konténereket közcélra adományozza. A három kiválasztott adományozott az Olasz Vöröskereszt, a helyi önkormányzat, valamint Borbona városa.

  

     

Az Olasz Vöröskereszt Római Szervezete két konténert kapott, amelyeket a menekültek megsegítéséért folytatott munkájuk során fognak felhasználni. Két további konténer a helyi önkormányzaté lett. Az egyiket a polgári védelmi szolgálatok fogják használni terepen, a másik pedig a vészhelyzeti hulladékelhelyezési szolgálatok munkájának összehangolásához kerül használatba. A 20 fennmaradó konténert Borbona városa fogja igénybe venni a földrengés következtében fedél nélkül maradt helyi hivatalok és önkormányzati tevékenységek elhelyezésére. A térséget 2016-ban sújtó természeti katasztrófa 299 halálos áldozattal és 388 sérülttel járt, valamint 4500 ember otthonát pusztította el.

Alessandro Dini-Ciacci elder, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza területi hetvenese a konténerek elszállítását úgy jellemezte, mint amely „újabb jelentős mérföldkő a Róma templom építése során.” A konténerek sorsára utalva megjegyezte, hogy a közcélra való átadásuk összehangban van az egyház azon állandó törekvésével, hogy megfogadja Pál intelmeit, amelyeket a Korinthusbeliekhez írt: „Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom” (1 Korinthusbeliek 13:1).

Élve az alkalommal, Dini-Ciacci elder arra kérte az egyháztagokat, valamint minden jóakaratú férfit és nőt, hogy találják meg a saját mindennapi lehetőségeiket egymás és a közösségük szolgálatára.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.