Sajtóközlemény

Magyar üzletasszonyok nevelőszülőket képeznek

Keresztény elvű nevelőszülői hálózat

A Mária Mosolya – melyet dolgozó nők és anyák alapítottak – célja egy keresztény elvű nevelőszülői hálózat létrehozása traumatizált gyermekek számára. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza a Mária Mosolyával együttműködve anyagi támogatást biztosított ahhoz, hogy a szervezet az elmúlt hat hónap során 68 nehéz sorsú gyermeket helyezhessen el képzett nevelőszülők otthonában.

A család fontossága (Egy anya és gyermek fényképe)
A család fontossága (Egy anya és gyermek fényképe)
A család fontossága (Egy anya és gyermek fényképe)2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo
  

Ma Magyarországon 21 000 gyermek él állami gondozásban, és megközelítően 7000 gyermeknek nincs nevelőcsaládja. Az árvaházak befogadóképessége korlátozott, a meglévő nevelőszülői hálózatok pedig nem tudnak elegendő számban új nevelőszülőket toborozni. A legtöbb érintett gyermek súlyos megrázkódtatásnak és bántalmazásnak volt kitéve a vér szerinti családjában.

A Mária Mosolya megkeresi és képzésben részesíti az ezekről a gyermekekről gondoskodni kívánó lehetséges nevelőszülőket. Az elmúlt hat hónapban 40 új szülő végezte el a tanfolyamot. A tanácsadás, valamint a terápiás és folyamatos szakmai támogatás segített ezeknek a nevelőszülőknek felülkerekedni a kezdeti elhelyezési nehézségeken. A gyermekeknek nyújtott terápia is sikeresnek bizonyult. Az egyik gyermek, aki a nevelőszülőkhöz történő elhelyezését megelőzően nem járt iskolába, mostanra kitűnő tanuló és focista lett.   

Az alapítók azért választották a Mária Mosolya nevet, mert az lebegett a szemük előtt, ahogy Mária, Jézus anyja a munkájukra letekintve elmosolyodik a gyermekeknek nyújtott könyörületes segítség láttán. Ez a szervezet valóban a neve által ihletett gyengéd gondoskodást nyújtja.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.