Sajtóközlemény

Még több nyelven kelnek életre a Mormon könyve történetei

Az élőszereplős sorozat epizódjai további 14 nyelven váltak elérhetővé

Egy ősi próféta egykor azt tanította a szent szavakról, amelyek a Mormon könyvét alkotják, hogy „megtartja és megőrzi őket az Úr keze, míg el nem jutnak minden nemzethez, nemzetséghez, nyelvhez és néphez” (Alma 37:4).

Ez a jövendölés továbbra is kibontakozni látszik azáltal, hogy Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza az alábbi 14 nyelven teszi elérhetővé a Mormon könyve élőszereplős sorozat epizódjait: spanyol, portugál, francia, olasz, német, orosz, koreai, japán, kantoni, mandarin, tagalog, szebuánó, szamoai és tongai. 

A legújabb epizódok – amelyek eredetileg angolul jelentek meg 2020 tavaszán – a szent szövegben található tanításokat dolgozzák fel, ahogyan azt az ősi Amerika területén nagyjából Kr. e. 130 és Kr. u. 421 között élő próféták, mint Móziás, Alma és Mormon feljegyezték.

BOM_2.jpg
BOM_2.jpg
A Mormon könyve rövidfilmsorozat 3. évadának színfalai mögött2021 by Intellectual Reserve, Inc. Alle Rechte vorbehalten.
Download Photo

Reyna Aburto nővér, második tanácsos a Segítőegylet általános elnökségében ezt mondta: „Miként maga a szent szöveg, úgy a Krisztus-központú rövidfilmek is közelebb fogják vinni az embereket a Szabadítóhoz.” Aburto nővér a Mormon könyve rövidfilmsorozat–projektet felügyelő bizottságban is szolgál.

BOM1.JPG
BOM1.JPG
Imádkozó család a Mormon könyve rövidfilmsorozat 3. évadából2021 by Intellectual Reserve, Inc. Alle Rechte vorbehalten.
Download Photo

Az epizódok a fenti nyelveken az egyház adott nyelvhez tartozó hivatalos országhonlapján a Felemelő médiaanyagok fül alatt találhatóak meg. A Felemelő médiaanyagok fül alatt az Európa Terület – videók menüben a Szentírások lehetőségre kattintva érhető el. A Mormon könyve rövidfilmek nevű könyvtárban megtalálható az eddig megjelent összes rövidfilm.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.