Sajtóközlemény

Megnyílik a látogatók előtt a Róma templom

Minden érdeklődőt várnak Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza első olaszországi templomának megtekintésére. Az egyházi vezetők bejelentése alapján a Róma templom 2019. január 28., hétfő és 2019. február 16., szombat között nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a vasárnapok kivételével minden nap. Az érdeklődők a templeopenhouse.lds.org oldalon foglalhatnak időpontokat.

A templom Róma északkeleti részén, a Grande Raccordo Anulare (az A90-es, Rómát övező autópálya-körgyűrű) közelében található, pontos címe: Via di Settebagni, 376, 00139 Roma. A hivatalos felszentelésére 2019. március 10–12. között kerül sor, amikor is ez lesz az egyház 162. működő temploma a világon. A felszentelést követően a látogatóközpont, valamint a templomot körülvevő gyönyörű kert továbbra is nyitva áll majd a látogatók előtt. 

Russell M. Nelson elnök, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világszintű vezetője így összegezte a közelgő esemény fontosságát: „Az e templomban végzett szent szertartások a családokat az örökkévalóságra egyesítik. Isten minden gyermekét egyformán szereti, ezért utat készített számukra, hogy nemzedékeiket szeretetben egymáshoz köthessék. Nagy örömünkre szolgál, hogy felszentelhetünk egy templomot ebben a korszakokon átívelő történelmi jelentőséggel bíró városban.”

Amikor 2008. októberében bejelentették a Róma templomot, a hírt az egyház olaszországi tagjai – és emberek ezrei szerte a világon – lenyűgözve és hálatelt szívvel fogadták. Valamennyi keresztényhez hasonlóan Rómát az egyház tagjai is a világ egyik legnagyobb történelmi jelentőségű városaként tisztelik, egy bibliai városként, ahol Péter és Pál apostolok Jézus Krisztus evangéliumát prédikálták.

A háromemeletes, 3700 négyzetméteres épület építése 2010. október 23-án vette kezdetét, amikor az egyház elnöke, Thomas S. Monson, valamint további egyházi és helyi közösségi vezetők részt vettek a hagyományos kapavágási ünnepségen.

A Róma templom egy több mint 40 000 négyzetméteren lévő vallási és kulturális központ részét képezi, amely egy többcélú gyülekezeti házból, egy látogatóközpontból, egy családtörténeti központból, valamint egy látogatói szálláshelyből áll. A templom külsejét díszes mázzal bevont gránit borítja. A belső terek kialakításához a legkiválóbb anyagokat és módszereket használták: márványt, díszes festményeket és gondos famegmunkálást.

A templomot több mint 25 000 Olaszországban, valamint a szomszédos országokban élő szent látogatja majd. A felszentelését követően a Róma templom lesz a 162. működő templom a világon, és a 13. Európában.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza templomai eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításai a házasság, a keresztelés és a többi, a családokat az örökkévalóságra egyesítő szertartás által kerülnek megerősítésre.

 

A templomok céljáról és az egyháztagok életében betöltött jelentőségéről bővebb információ található a következő weboldalon: http://www.mormon-sajtoszoba.hu/cikkek/templomok.

A Róma templommal kapcsolatos további információért, kérjük, keresse fel a http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma weboldalt.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.