Sajtóközlemény

Megnyílik a látogatók előtt az Olaszországi Róma templom

Minden érdeklődőt várnak Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza első olaszországi templomának megtekintésére. Az egyházi vezetők bejelentése értelmében az Olaszországi Róma templom kapui megnyílnak a nagyközönség előtt. A létesítmény ingyenesen megtekinthető 2019. január 28., szombattól 2019. február 16., szombatig, vasárnapok kivételével mindennap.

A nyílt napok előtt néhány héttel előre le lehet majd foglalni a helyeket a templeopenhouse.lds.org weboldalon. A Róma északkeleti részén, a Grande Raccordo Anulare közelében található templom hivatalos felszentelésére 2019. március 10., vasárnap és 2019. március 17., vasárnap között kerül majd sor.

Russell M. Nelson elnök, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világszintű vezetője azt mondta: „Az ebben a szent templomban elvégzett szent szertartások az örökkévalóságra egyesítik majd a családokat. Isten minden gyermekét egyformán szereti, és lehetőséget ad nekik arra, hogy szeretetben összekapcsolódjanak, nemzedékről nemzedékre. Izgatott öröm tölt el minket amiatt, hogy templomot szentelhetünk fel ebben a történelem folyamán mindig is oly fontos városban.”

Amikor 2008 októberében bejelentésre került az Olaszországi Róma templom, a hír lenyűgözte és hálával töltötte el az egyház tagjait Olaszországban és további ezreket szerte a világon. Az összes kereszténnyel egyetemben a mormonok is a világ egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező városaként tisztelik Rómát, a bibliai várost, ahol egykor Péter és Pál apostol Jézus Krisztus evangéliumát prédikálta.

A háromemeletes, 3700 négyzetméteres épület munkálatai 2010. október 23-án kezdődtek el, amikor az egyház elnöke, Thomas S. Monson, egyházi és helyi közösségi vezetők társaságában részt vett a hagyományos első kapavágási ünnepségen.

 

Az Olaszországi Róma templom részét képezi egy hathektáros vallási és kulturális központnak, melyben helyet kap egy többfunkciós gyülekezeti ház, egy látogatóközpont, egy családtörténeti központ, valamint szálláshely látogatók számára. A templomot gránitból készült, dekoratív bevonat borítja. A belső felületek anyaga és kidolgozása is kivételes minőségű: márvány, fafaragás és díszfestés.

A templom az Olaszországban és a szomszédos országokban élő több mint 23 000 egyháztagot szolgálja majd ki. Jelenleg 159 működő templom van szerte a világon, ebből 12 Európában.

A mormon templomok eltérnek azoktól az egyházi létesítményektől, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolati gyűléseiket tartják. A templomot az Úr házának tekintik, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a házasságkötésen, a keresztelésen és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik.

A templomok céljával és az utolsó napi szentek számára betöltött jelentőségével kapcsolatosan további információ található a következő honlapon: http://www.mormon-sajtoszoba.hu/cikkek/templomok.

A Róma templommal kapcsolatos további információkért látogasson el a http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma honlapra.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.