Sajtóközlemény

Mormon apostol látogat el Németországba, a Zöld-foki Köztársaságba és Hollandiába

Ronald A. Rasband elder, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának tagja ebben a hónapban ellátogat Németországba, Hollandiába és a Zöld-foki Köztársaságba. Kilenc nap leforgása alatt, 2018. április 11–22. között hat várost fog felkeresni.

Egyéb látogatások mellett Rasband elder egyháztagokkal és misszionáriusokkal találkozik az ebben a három országban töltött idő alatt. Németországban Berlinbe és Düsseldorfba, Hollandiában Apeldoornba, a Zöld-foki Köztársaságban pedig Praia és Mindelo városaiba, valamint Fogo szigetére látogat el.

Az ezeken a területeken élő egyháztagok különböző gyűlések keretében hallgathatják majd Rasband eldert: lesznek különleges cövekkonferenciák, áhítatok, valamint misszionáriusi gyűlések.

Az Európa Terület elnöke, Paul V. Johnson kíséri el Rasband eldert a Berlinben tett látogatására, és együtt mennek el a Zöld-foki Köztársaságba. A Zöld-foki Köztársaságban találkozik velük és csatlakozik hozzájuk Joaquim J. Moreira területi hetvenes.

„Izgatottan várom Rasband elder Európába tett látogatását, különösen az általános konferencián bejelentett friss változások fényében. Sok papsági és segédszervezeti vezetővel találkozik majd, és segít nekünk még nagyobb erőbedobással haladni előre az Európa nagyszerű népének végzett szolgálattételben. Hatalmas áldás az, hogy az Úr egyik apostola eljön Európába” – mondta Johnson elnök. 

Az egyház először 1989-ben jelent meg a Zöld-foki Köztársaságban, azóta a tagok összlétszáma 13 504 főre emelkedett. Németországban az egyház történelme 1843-ra nyúlik vissza, és összesen 40 000 egyháztag lakik itt. Hollandiában az egyház több mint 9000 tagot számlál. Az első holland gyülekezet megszervezésére 1862-ben került sor.

Az egyház Európa Területi Irodája az adott országok sajtószobájában fogja közzé tenni Rasband elder Zöld-foki Köztársaságban, Németországban és Hollandiában tett látogatásának rövidfilmeket és fényképeket is tartalmazó beszámolóját.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.