Sajtóközlemény

Nelson elnök és felesége világkörüli szolgálattételi útra indul

Amint azt a múlt hónapban már bejelentettük, Russell M. Nelson Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnöke, és felesége, Wendy, valamint Jeffrey R. Holland elder a Tizenkét Apostol Kvórumából és felesége, Patricia, áprilisban ellátogat Európába, Afrikába és Ázsiába. A világméretű vallás vezetői a tervek szerint Salt Lake Cityből fognak elindulni, és 2018. április 10–23-a között 11 nap alatt nyolc városba látogatnak el.

A mormon vallás vezetői a tervek szerint egyéb látogatások mellett egyháztagokkal és misszionáriusokkal találkoznak az alábbi helyszíneken:

április 12., csütörtök

Anglia, London

Április 12-én este gyűlést tartanak Londonban, melyet közvetíteni fognak az egyház gyülekezeti házaiba az Egyesült Királyságban és Írországban.  Az eseményre jegyeket kell váltani, ezek kiosztása folyamatban van. Az egyháznak nagyjából 186 000 tagja van az Egyesült Királyságban, és majdnem 4000 tagja Írországban. Az első tengeren túlra küldött misszionáriusok 1837-ben mentek el Nagy-Britanniába, mindössze hét évvel az egyház megalapítása után. Európában majdnem 512 000 utolsó napi szent van.

április 14., szombat

Izrael, Jeruzsálem

A Szentföldön konferenciát tartanak az utolsó napi szentekkel. Az egyháznak Izraelben négy gyülekezete van, mintegy 260 egyháztaggal. Jeruzsálemben található a Brigham Young Egyetem Jeruzsálem Központja. Jeruzsálemi történelmi helyszínek meglátogatását is tervbe vették.

április 16., hétfő

Kenya, Nairobi

Az egyházi vezetők részt vesznek egy olyan gyűlésen, melyet az utolsó napi szentek összes gyülekezetébe közvetíteni fognak Kenyában. Az első afrikai megtértek Kenyában 1979-ben keresztelkedtek meg. Most már több mint 13 000 egyháztag van az országban.

Az egyház tagsága folyamatosan növekszik Afrikában, ahol nagyjából 540 000 egyháztag lakik.

április 17., kedd

Zimbabwe, Harare

Misszionáriusokkal és egyháztagokkal tartanak majd gyűléseket Zimbabwéban. Az utolsó napi szenteknek ebben az afrikai országban található összes gyülekezetébe közvetítenek majd egy áhítati gyűlést.

Zimbabwe közel 30 000 utolsó napi szentnek ad otthont. A korabeli Rodézia déli részén az 1930-as évek elején kezdődött el a misszionáriusi munka.

április 19., csütörtök

India, Bengaluru

Az egyházi vezetők egyháztagokkal és misszionáriusokkal fognak találkozni Indiában. India 40-nél is több gyülekezetében több mint 13 000 egyháztag él. A nem hivatalos misszionáriusi munka Indiában az 1850-es évekre nyúlik vissza. Az első gyülekezeti házat 2002 februárjában szentelték fel az országban.

Ázsiában több mint 1,1 millió utolsó napi szent van.

április 20., péntek

Thaiföld, Bangkok

Egyháztagok számára tartanak gyűlést Thaiföldön. Az egyház 1961-ben kapott engedélyt rendszeres istentiszteletekre, és Gordon B. Hinckley elnök 1966 novemberében szentelte fel az országot az evangélium prédikálására. Thaiföldön több mint 21 000 utolsó napi szent él, 40 gyülekezet található itt.

április 21., szombat

Hongkong

Utolsó napi szentekkel tartott gyűlés van tervbe véve Hongkongban. 1949-ben jött létre Hongkongban misszionáriusi igazgatási központ, most már 41 gyülekezetben közel 25 000 egyháztag van. A templom 1996-ban készült el.

április 22., vasárnap

Amerikai Egyesült Államok, Hawaii, Honolulu

A világkörüli szolgálattételi út Hawaiin ér véget egy gyűléssel, melyet a Brigham Young Egyetem, Hawaii kampuszán tartanak Laie-ben. Hawaii 74 000 mormonnak és két templomnak ad otthont, melyek az Oahu északi partján található Laie-ben, illetve Kona településen találhatóak. 

A MormonNewsroom.org közzé fogja tenni az utazás rövidfilmeket és fényképeket is tartalmazó teljes körű beszámolóját ezekről a történelmi eseményekről.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.