Sajtóközlemény

Megtartották a Zöld-foki köztársasági Praia templom kapavágási ünnepségét

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai és vezetői találkoztak a közösség képviselőivel és a Zöld-foki Köztársaság kormányzati tisztségviselőivel, hogy együtt vegyenek részt az egyház az országban épülő első temploma építkezési területének kapavágási ünnepségén. Az eseményre 2019. május 4-én került sor Praiában, az ország fővárosában, melyet később műholdon keresztül közvetítettek az egyház számos épületébe és gyülekezete számára országszerte.

A szertartáson elnöklő Paul V. Johnson elder, az egyház Európa Területének elnöke elmagyarázta, milyen jelentősége van egy ilyen létesítmény felépítésének az egyházra és az országra nézve. „A Zöld-foki Köztársaság hithű fiai és leányai számára egy templom felépülése a saját országukban az Úr ama Mormon könyvebeli ígéretének erőteljes emlékeztetője, mely szerint Ő megemlékezik a tenger szigetein élő gyermekeiről” – mondta.

E történelmi eseményen részt vevő egyháztagok is hangot adtak afeletti lelkesedésüknek, hogy végre a saját országukban lehetnek szemtanúi egy olyan épület felépítése kezdetének, melyre „az Úr házaként” tekintenek. Zanny és Simão Lopes, egy újdonsült házaspár ezt mondta: „alig két hónapja házasodtunk össze a brazíliai Recifében; nagyon izgatottak vagyunk, hogy hamarosan a saját országunkban is lehetőségünk lesz ellátogatni egy templomba.”

 

A templom Praia városközpontjában, a Santiago-szigeten, az Avenida Cidade de Lisboa sugárúttól keletre található telken, a Tahiti Chã de Areia környéken fog felépülni. A látványtervek alapján az épület egy egyszintes, toronnyal ellátott templom lesz, mely tükrözi majd a környék építészeti stílusát. A templom épületegyüttese magában foglal majd egy új gyülekezeti házat is, melyet általános istentisztelet és egyéb egyházi tevékenységek céljára használnak majd.

A Zöld-foki Köztársaságban több mint 14 000 egyháztag él, akik az ország kilenc lakott szigetén, 42 gyülekezetben gyűlnek össze rendszeresen. Az egyház jelenleg világszerte 152 működő, továbbá 57 bejelentett, épülőfélben lévő vagy felújítás alatt álló templommal rendelkezik.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza templomai eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomokat az „Úr házának” tartják, ahol Jézus Krisztus tanításait erősítik meg a keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá szövetségeket kötnek Jézus Krisztus

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.