Sajtóközlemény

Menekült kismamáknak készítettek csomagokat önkéntesek Németországban

Több mint 70 önkéntes sürgölődött a babaholmikkal megrakott asztalok körül Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza egyik frankfurti épületében október 28-án. Az újszülötteknek szánt csomagokat olyan menekült kismamák fogják kapni, akik nemrégiben érkeztek Németországba, és nem jutnak hozzá a maguk és csecsemőjük számára nélkülözhetetlen létszükségleti cikkekhez.

 

A felkészülés során a szervezők arra jöttek rá, hogy több adományt kaptak és gyűjtöttek, mint amennyire szükségük van a babacsomagok összeállításához. Az adományok között egyaránt voltak új és alig használt babaholmik, valamint kézimunkával kötött sapkák, zoknik és pulóverek.

„Újra és újra az a tapasztalatom, hogy kis és egyszerű dolgokon keresztül nagyszerű dolgokat lehet véghez vinni, még ha először lehetetlennek tűnnek is – mondta Lisa Koy, az esemény egyik szervezője. – Lépésenként próbáltunk haladni előre, és útközben nagy segítséget kaptunk számos egyháztagtól, valamint azt láttuk, hogy teljesen ismeretlen emberek is nagylelkű adományokat adnak.”

Az eseményt Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza helyi egységeinek női tagjai szervezték. A babacsomagok mostani összeállítása egy korábbi kezdeményezés folytatása volt, amikor is „üdvözlőcsomagokat” készítettek a menekült gyermekek számára. Miután tavasszal több mint 1000 ilyen csomagot vittek ki a menekültszállásokon lévő gyermekeknek, az önkéntesek megtudták, hogy csak az egyik ilyen szálláson több mint 50 várandós asszony lakik, akiknek segítségre lesz szükségük ahhoz, hogy felkészüljenek a gyermekük érkezésére.

„Gondoljunk bele, hogy nők vagyunk egy idegen országban, nem ismerjük a nyelvet, és gyermeket várunk. Ha én lennék ilyen helyzetben, nagyon hálás lennék azért, hogy valaki tud rólam és törődik velem. Mi is azt látjuk, hogy nagyon hálásak a kapott holmikért” – mondta az egyik önkéntes, Yvonne Bausman.

Miután 80 dobozt megtöltöttek és telepakoltak a menekült kismamáknak és a csecsemőiknek szánt holmikkal, az adomány fennmaradó részét 50 dobozba csomagolták, hogy azokat a Kelet-Ukrajnában lévő menekülteknek küldjék.

„A menekültek segítése olyan, mint Krisztus tiszta szeretetének belélegzése – jelentette ki Melina Grahovac, az eseményt szervező nők egyike. – A jószívűség Krisztus. Ez a tudás segített közelebb kerülnöm Őhozzá.  Azáltal, hogy segítettem ezeknek a menekülteknek, nagyon másképpen közelítettem meg Őt, mint bármikor előtte az életem során.”

Jézus Krisztus tanítványaiként az egyház tagjai igyekeznek követni a Szabadító intését, mely szerint adjanak ételt az éhezőknek, italt a szomjazóknak, fogadják be az idegent, öltöztessék fel a mezítelent, és látogassák meg a betegeket és a börtönben lévőket (lásd Máté 25:35–36). Az egyének és a családok erőfeszítései révén, illetve a különböző egyházi jóléti és segélyprogramok segítségével, szükséget látók milliói kaptak már fizikai és lelki segítséget.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.