Sajtóközlemény

Mobilkonyha segíti az olaszországi földrengés károsultjait

Földrengés sújtotta az olaszországi Ischia szigetét hétfőn (2017. augusztus 21-én), melynek következményeként emberek ezrei voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat. Az olaszországi Vöröskereszt, a szervezet, amellyel Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza több területen is sikeresen együttműködik, egy mobilkonyhát szállított a katasztrófa sújtotta területre, mondta a Vöröskereszt-Róma elnöke, Dr. Debora Diodati. A konyhát 2016-ban adományozta az Egyház a Vöröskeresztnek, és menekültek életkörülményeinek javítására használták. Az azóta eltelt időben a mobilkonyhában már olyan diákoknak is főztek, akiket a közép-Olaszországot sújtó Amatrice földrengés kényszerített otthonaik elhagyására.

      

Ischia szigetén a konyhában naponta akár 900 adag étel elkészítésére van lehetőség, amely hatalmas segítség az otthon nélkül maradt károsultak számára.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza aggodalmát fejezi ki a földrengés károsultjai és szeretteik felé. Hálával adózunk a Vöröskeresztnek és más egyéb szervezet számtalan önkéntesének, akik idejüket és energiájukat áldozzák az érintettek megmentésére és támogatására.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.