Sajtóközlemény

Mormon önkéntesek újszülötteknek való csomagokkal segítik a menekült anyákat Frankfurtban

Közel 100 önkéntes gyűlt össze, hogy 100 újszülött-csomagot állítsanak össze a Frankfurtban lévő menekült anyák számára.

Nagy volt a sürgés-forgás és az izgatottság Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (mormonok) frankfurti gyülekezeti házában 2017. november 11-én, szombaton.  Közel 100 önkéntes gyűlt össze, hogy 100 újszülött-csomagot állítsanak össze a Frankfurtban lévő menekült anyák számára.

Két hosszú asztalsort állítottak fel – az egyiket a kisfiúknak, a másikat pedig a kislányoknak való holmik részére – zoknikkal, játékokkal, pelenkákkal stb. minden csomagba.  A holmik hónapokon át kerültek összegyűjtésre szeretettel való adományként , ügyelve arra, hogy minden szükséges cikkből elegendő legyen a célul kitűzött 100 csomag összeállítására, egy-egy újszülött gyermek és az édesanyja alapvető szükségleteinek ellátására.  Az önkéntesek soraiban minden korosztály képviselte magát; voltak a szüleiket kísérő gyermekek is. Mindannyian örömüket lelték a munkában, melyet rövid idő alatt el is végeztek, az esemény szervezői – Rebecca Stay és Stephanie Egly – hatékony tervezésének köszönhetően.

 

Rebecca Stay ezt mondta: „Az elmúlt hónapok során az önkéntesek begyűjtötték az adományokat, kimosták az összes ruhaneműt, megrendelték a még hiányzó cikkeket, valamint további holmikat, például pelenkát szereztek be az egyház Bad Homburgban lévő raktárából.  Néhány doboz olyan helyre kerül, amellyel már van kialakult kapcsolatunk, amilyen például Darmstadt, Ludwiglandmannstrasse és a sporttábor.  A többit egy olyan csoporthoz juttatjuk el, amely az egészségügyi ellátórendszeren keresztül karolja fel a várandós menekülteket.”

Az eseményt Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza helyi egységeinek női tagjai szervezték.  Az idén ez a második alkalom, hogy az egyház tagjai és barátai ilyen eseményt szerveztek a menekült anyák megsegítésére.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.