Sajtóközlemény

Mormon apostol látogatta meg Németországot, a Zöld-foki Köztársaságot és Hollandiát

Ronald A. Rasband elder, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának tagja ebben a hónapban ellátogatott Németországba, Hollandiába és a Zöld-foki Köztársaságba. Kilenc nap leforgása alatt, 2018. április 11–22. között hat várost keresett fel.

A Zöld-foki Köztársaságban Rasband elder találkozott az ország elnökével, Jorge Carlos Fonseca-val. Az apostol egy interjút is adott, melyet a nemzeti televízió hírműsora főműsoridőben közvetített.

A három országban töltött idő alatt Rasband elder egyháztagokkal és misszionáriusokkal találkozott, valamint a Zöld-foki Köztársaságban meglátogatta azon humanitáriánus projekteket is, melyekben az egyház segélyszervezete jelenleg közreműködőként vesz részt.

 

Az Európa Terület elnöke, Paul V. Johnson kísérte el Rasband eldert a Berlinben tett látogatására, és együtt mentek el a Zöld-foki Köztársaságba.

„Izgatottan vártam Rasband elder Európába tett látogatását, különösen az általános konferencián bejelentett friss változások fényében. Sok papsági és segédszervezeti vezetővel találkozott, és segített nekünk még nagyobb erőbedobással haladni előre az Európa nagyszerű népének végzett szolgálattételben. Hatalmas áldás az, hogy az Úr egyik apostola eljött Európába” – mondta Johnson elnök. 

Az egyház először 1989-ben jelent meg a Zöld-foki Köztársaságban, azóta a tagok összlétszáma 14 000 főre emelkedett. Németországban az egyház történelme 1843-ra nyúlik vissza, és összesen 40 000 egyháztag lakik itt. Hollandiában az egyház több mint 9000 tagot számlál. Az első holland gyülekezet megszervezésére 1862-ben került sor.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.