Sajtóközlemény

Mormon Segítő Kezek szolgálnak a pjongcsangi téli olimpián

A Mormon Segítő Kezek, amely az egyház világszintű önkéntes közösségi szolgálati programja, rendelkezik egy központtal, ahol különféle szolgáltatásokat nyújtanak, hogy elősegítsék a pjongcsangi téli olimpia sikerét.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának több mint 20, a dél-koreai Kangnungban élő önkéntes tagjának segítségével működő Segítő Kezek Központja többek között tolmácsolási segítséget nyújt kilenc nyelven; felállított egy „téli sportok” témájú fotózkodó sarkot; családi kézműves programokat tart; ingyen WIFI-t kínál; valamint egy olyan helyet, ahol az emberek felmelegedhetnek, meleg ételeket vehetnek magukhoz, feltölthetik a mobiltelefonjukat, élőben nézhetik az olimpiai közvetítéseket és még a saját családfájukat is felfedezhetik.

 A központ együttműködik a helyi rendőrséggel, hogy megelőzzék a külföldiek ellen irányuló bűncselekményeket. Ko Kvangjong, a Kangnungi Önkéntes Központ igazgatónője segített létrehozni a rendőrség és a Segítő Kezek Központja közötti kapcsolatot. Háláját fejezte ki ezért az együttműködésért, és megjegyezte: „Az ebben a központban nyújtott önkéntes szolgálatok és tehetségek segíteni fognak Kangnung városának további fejlődésében”.

A Segítő Kezek Központja a 2018-as téli olimpiai játékok és paralimpiai játékok alatt 2018. március 25-ig mindennap nyitva áll. Mindenkit szeretettel várnak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.