Sajtóközlemény

Negyedszázad elteltével a próféta új kiáltvánnyal fordult a világhoz

A dokumentum a Jézus Krisztus evangéliuma teljességének visszaállítása címet viseli, és az egyház visszaállítása óta mindössze a hatodik kiáltvány.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza 190. éves általános konferenciájának vasárnap délelőtti ülésén Russell M. Nelson elnök egy Joseph Smith első látomása 200. évfordulója előtt tisztelgő kiáltványt mutatott be.

A Jézus Krisztus evangéliuma teljességének visszaállítása: bicentenáriumi kiáltvány a világhoz című dokumentum lényegi utolsó napi szent hitelveket vázol fel. Ezek közé tartozik Jézus Krisztusnak a szabadításban betöltött elsődlegessége, a Joseph Smith általi kinyilatkoztatások és a Mormon könyve isteni eredete, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza egyedi küldetése, valamint annak a visszaállításnak a folytonossága, amely 1820-ban vette kezdetét, amikor Joseph Smith első látomásában látta az Istenséget. A kiáltvány arra szólítja fel az embereket szerte a világon, hogy tudják meg saját maguk számára, miszerint Isten azért szól, valamint az igazság eme visszaállítása azért zajlik, hogy segítsen nekik felkészülni Jézus Krisztus második eljövetelére.

Ez az egyház által kiadott hatodik kiáltvány. A korábbiakat a következő években adták ki: 1841 (kizárólag a szentek számára), 1845, 1865, 1980 és1995. Közülük az 1980-as kiáltvány hasonlít a leginkább ahhoz, amelyet Nelson elnök vasárnap bemutatott. A kiáltvány teljes szövege ide kattintva már elolvasható 12 nyelven, és a közeljövőben magyarul is elérhető lesz

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.