Sajtóközlemény

Nelson elnök egész életen át tartó béketeremtése európai egyháztagokat ihletett meg

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjai szerte a világon összegyűlnek szeptember 30-án, szombaton és október 1-jén, vasárnap, hogy meghallgassák az újkori próféta és más egyházi vezetők üzeneteit. E sugalmazott beszédek Jézus Krisztusra és az Ő tanításaira összpontosítanak. Az egyházi vezetők útmutatást és tanácsot adnak, valamint személyes élményeket és lelki meglátásokat osztanak meg.

GC102023 01Download Photo

A 2023. április 1-jén elhangzott konferenciai beszédében Russell M. Nelson, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának az elnöke azt a konkrét felhívást intézte mindenkihez, hogy váljon béketeremtővé. Ezt mondta: „A Szabadító üzenete világos: az Ő igaz tanítványai építenek, felemelnek, bátorítanak, meggyőznek és lelkesítenek – akármilyen nehéz legyen is a helyzet. Jézus Krisztus igaz tanítványai béketeremtők.”

Nelson elnök 2023. szeptember 9-én ünnepelte a 99. születésnapját. Nemzetközileg elismert sebész és kutatóorvos volt, régóta vezető szerepet tölt be az egyházban, és mindenekfelett elkötelezett és szerető férj és apa. Élete során több mint 130 országba látogatott el, számos szerepkört töltött be, továbbá értékes élményekben volt része világszerte a különböző vallású és hátterű emberekkel kiépített kapcsolatain keresztül. Ő valóban béketeremtő.

Példája és tanításai arra buzdítják az embereket, hogy legyenek jószívűek és igyekezzenek béketeremtők lenni a másokkal való mindennapi kapcsolataikban.

Felhívását követően az európai területen élő egyháztagok szorgalmasan munkálkodtak azon, hogy életük számos területén alkalmazzák Nelson elnök üzenetét.

Az egyik egyháztag, Oliver Bassler a svájci Weinfeldenből, mesélt azon élményéről, amikor úgy döntött, hogy béketeremtő lesz egy barátja megsegítése közben. „Van egy munkatársam, aki saját vállalkozásba kezdett – idézte fel. – A vállalkozása azonban nem ment valami jól, ami várható volt. Ahelyett, hogy kioktattam vagy kritizáltam volna, arra buzdítottam, hogy imádkozzon a szakmai sikeréért, és vonja be Jézus Krisztust is a munkájába. Megfogadta a tanácsomat, és azóta jobbra fordultak a dolgok.”

Nelson elnök Jézus Krisztusra összpontosító üzenete nem csupán arra koncentrál, hogy miként váljunk béketeremtőkké az életünkben, hanem arra is, hogy miként meríthetünk erőt Krisztus példájából, amikor nehéz időket élünk.

„Az általános konferencia óta erőteljesen vágyom arra, hogy kövessem Nelson próféta felhívását, miszerint legyek béketeremtő. Néha sikerrel járok, néha pedig nem. Az ilyen alkalmakkor hálás vagyok a bűnbánat ajándékáért, valamint a lehetőségért, hogy mindig újra próbálkozhatok. Aztán örülök az apró sikereknek, amikor képes vagyok lecsendesíteni a munkahelyi vagy otthoni körülményeket. Erőm forrása Jézus Krisztus, aki a barátom” – mondta Marcela Pálková a csehországi Uherské Hradiště-ből.

Évente kétszer az egyházi vezetők által megosztott ehhez hasonló üzenetek békességre és reményre ösztönöznek, valamint iránymutatást adnak zavaros és változó világunkban. Mindenkit meghívunk, hogy jöjjön és keressen útmutatást, válaszokat a személyes kérdéseire, illetve vigaszt a megpróbáltatásaiban, miközben egy élő próféta és más egyházi vezetők szavait hallgatja.

Hogyan vehetek részt?

Az általános konferencia öt ülésből áll majd, melyek az egész világ számára közvetítve lesznek. A megtekintési időpontok részletei elérhetők online.

Valamennyi ülés közvetítésre kerül élőben, több mint 70 nyelven a broadcasts.ChurchofJesusChrist.org oldalon.

Az ülések az Evangéliumi könyvtár és a Latter-day Saints Channel alkalmazásain, rádión, televízión, továbbá műholdas és egyéb digitális csatornákon is elérhetőek.

A konferencián elhangzott beszédek bármikor megtekinthetők vagy elolvashatók online a JezusKrisztusEgyhaza.org oldalon.

Az általános konferencián való részvétellel kapcsolatos további tudnivalók a https://newsroom.churchofjesuschrist.org/article/5-ways-to-watch-general-conference-live oldalon érhetők el.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.