Téma

Pátriárkai áldások

A pátriárkai áldásokat az egyház arra érdemes tagjai kapják, és személyes tanácsokat tartalmaznak Istentől. A pátriárkai áldás térképhez hasonlítható, amely segít és utat mutat az életben. A pátriárkai áldás elnyerésének nincs korhatára, de akik kapják, azoknak elég időseknek és éretteknek kell lenniük ahhoz, hogy megértsék a jelentőségét.

A pátriárkai áldást a pátriárka adja, egy olyan férfi, akit az az egyház vezetői hívtak el ilyen áldások adására. A pátriárka az áldásban részesülő fejére helyezi a kezeit, és elmondja azokat a szavakat, amelyeket isteni kinyilatkoztatás által kap. Az áldás szavait leírják, hogy az áldásban részesülő egész életében tanulmányozhassa az általa kapott írásbeli példányt. Az egyház is megőrzi az áldás egy példányát, arra az esetre, ha az valamikor elveszne.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.