Sajtóközlemény

Rasband apostol európai szolgálattétele a testvériséget és a szolgálatot hangsúlyozza

Ronald A. Rasband elder, aki a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában, áprilisban szolgálattételi körutat tesz Franciaországban, Németországban, Örményországban és Dél-Afrikában. Baráti kezet nyújt az egyház szomszédainak és barátainak, valamint példát mutat a krisztusi szolgálatra, melyet a menekülteknek, illetve a katasztrófák és konfliktusok áldozatainak nyújthatunk.

FRANCIAORSZÁG

Rasband elder szolgálati útjának az első állomása a franciaországi Le Chesnay-Rocquencourt, a Franciaországi Párizs templom helyszíne volt. Ott egy francia újságíróval találkozott, akinek elmagyarázta a Jézus Krisztus különleges tanújaként betöltött feladatait. Megosztott vele egy példányt az általa legnagyobb becsben tartott tulajdonából, amely nem más, mint a Mormon könyve - Egy másik tanúbizonyság Jézus Krisztusról.

Ezt követően melegen üdvözölte Richard Delepierre-t, Le Chesnay-Rocquencourt polgármesterét, akit szintén megajándékozott a Mormon könyve egy példányával. Delepierre polgármester úr csodálattal méltatta a templomot, annak építészeti kivitelezését és gyönyörű kertjét. Elmondta, hogy e szent épület az egész közösség részévé vált. Hangot adott továbbá azon vágyának is, hogy polgármesteri feladatkörének a részeként megőrizze a vallásszabadságot a közéletben.

Válaszként Rasband elder háláját fejezte ki a polgármester azon törekvéséért, hogy minden vallást támogasson, beleértve Jézus Krisztus Egyházát is.

„A polgármester úr nagyszerű barátja az egyháznak - mondta Rasband elder. - Sőt, az interjú során megemlítettem neki, hogy akár »lehetne az egyházunk szóvivője« is, annyira kedvesen és nagylelkűen nyilatkozott az egyház tevékenységéről a városában."

Miután közösségi vezetőkkel találkozott, Rasband elder számos gyűlés keretében egyháztagok és misszionáriusok ezreinek nyújtott szolgálattételt a hétvége során. Megosztotta velük, mennyire szeretik Rasband nővérrel Franciaországot, ahol ő éveken át vállalkozást vezetett Ribecourt városában, Párizstól északra. Később általános felhatalmazottként az Európa Középső Terület elnökségében szolgált, amely felügyeli az egyház franciaországi működését.

Az apostol megosztotta, hogy az egyháztagoknak nyújtott szolgálata középpontjában egy, a Russell M. Nelson elnöktől kapott hármas üzenet továbbítása áll: „Három dolgot fogok elmondani nekik minden gyűlésen. Az első, hogy nagyon szeretjük őket. A második, hogy hálásak vagyunk mindenért, amit tesznek az Úr egyháza és királysága felépítéséért. És a harmadik, hogy szükségünk van rájuk."

NÉMETORSZÁG

Rasband elder második állomása München volt, ahol 170 teljes idejű misszionáriussal találkozott az Alpesi Németajkú Misszióból, mely Németország déli részét, Ausztriát és Svájcot szolgálja ki.

A misszionáriusokhoz intézett beszéde után Rasband elder kivezette őket három nagy fehér sátorba, ahol közösen 2532 darab tisztasági csomagot állítottak össze. Mindeközben az arra kijelölt misszionáriusok az elkészült csomagokat teherautóra rakták, amely a szállítmányt elviszi a törökországi és szíriai földrengés túlélőinek. A Frankfurtban élő egyháztagok a müncheni projekt mintájára további 2500 tisztasági csomagot állítottak össze.

„A csomagokat Törökország nagykövetségére szállítjuk, ahonnan azokra a helyekre küldik őket tovább, ahol a legnagyobb szükség van rájuk - magyarázta Rasband elder. - Mostanáig az egyház 13.5 millió amerikai dollárnak megfelelő anyagi és tárgyi támogatást nyújtott e projekt keretében. Mindez azon hitünkből fakad, hogy törődnünk kell Mennyei Atya gyermekeivel."

Rasband elder elmondta, hogy Törökországban Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza az AFAD (Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség) szervezetével együtt munkálkodva 50 000 élelmiszerdobozt és 50 000 tisztasági csomagot visz az érintett családoknak. Az egyház által nyújtott hozzájárulások közé tartoznak továbbá sátrak, takarók, egészségügyi ellátmányok, csecsemőápolási termékek, kerekesszékek, áramfejlesztők, fűtőtestek és kabátok, valamint négy mobil orvosi rendelő, melyeket a főbb katasztrófa sújtotta helyszíneken helyeztek el.

A Catholic Relief Services (Katolikus Segélyszolgálat) és a Save the Children (Mentsük meg a gyermekeket) nevű csoportokkal együttműködve Jézus Krisztus egyháza a lakhatási helyreállítás, a gyermekvédelmi szolgáltatások, valamint a szükséget látók pszichoszociális gondozásának a biztosításán dolgozik. A segítségnyújtási erőfeszítések az Adventist Development and Relief Agency (ADRA), a HOPE, a MedGlobal és a Rahma Worldwide által irányított projekteken keresztül vannak folyamatban vagy valósultak már meg. Hasonló törekvéseket segít Szíria területén az International Medical Corps, a Mercy Corps, az ADRA, a ShelterBox, a CARE és a NuDay Syria.

Rasband elder kifejtette, hogy az egyház európai utolsó napi szentjei irányították az emberbaráti segítségnyújtást az ukrajnai fegyveres összetűzések, most pedig a török és szíriai földrengések idején is. Erőfeszítéseik a szolgálati tevékenységek széles körét ölelik fel, beleértve az Ukrajnába irányuló folyamatos, havonkénti segélyszállítmányokat is.

„Örvend a szívem, amikor arra gondolok, hogy… mindezen európai országok segítséget nyújtanak a menekült családoknak, az anyáknak és a gyermekeknek…" - mondta Rasband elder.

Arra kérte a misszionáriusokat, hogy fejezzék ki hálájukat az egyháztagoknak, amikor elindulnak Münchenből, hogy visszatérjenek a helyi gyülekezeteikbe: „Amikor visszatértek a gyülekezetetekbe vagy az egyházközségetekbe, mondjátok el nekik, hogy megosztottam veletek az irántuk való szeretetemet és nagyrabecsülésemet."

Németországi szolgálatát követően Rasband elder Örményországba utazik.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.