Téma

Segítőegyleti Elnökség

A Segítőegylet általános elnöksége az egyház Első Elnökségének irányítása alatt szolgál. A Segítőegylet jelenlegi elnöke Jean B. Bingham nőtestvér. Tanácsosai Sharon Eubank nőtestvér és Reyna I. Aburto nőtestvér. 2017 áprilisa óta szolgálnak ebben a tisztségben.

 

Ez a három nő olyan folyamatosan növekvő szervezetet képvisel és vezet, amely az egész világon jelen van. Bár a kultúrák talán különböznek, és vannak nyelvi akadályok, Julie B. Beck nőtestvér, a Segítőegylet korábbi elnöke szerint a mormon nők mindenhol hozzá tudnak járulni közösségük jobbá tételéhez.

„Afrikában egy nő kicsit másképp nyújt segítséget, mint a utahi Bountifulban, Bangalore-ban is kicsit mást csinál, mint Buenos Airesben” – mondta Beck nőtestvér. „De mindannyian tudják, hogyan segítsenek. Érzékelik a szükségleteket. Mi pedig azért vagyunk itt, hogy megerősítsük őket.”

A mormon nők nem egy szabásmintára készültek. Vannak köztük házasok, egyedülállóak és özvegyek; leányok, édesanyák és nagymamák. Gyakran otthon dolgoznak, de vannak, akik más kihívásokat rejtő foglalkozást űznek.

Az egyház szervezetén belül a nőknek lehetőségük nyílik a vezetésre, az istentiszteleti gyűléseken mondott prédikációkra és gyülekezeti imák elmondására. Tevékeny szerepet játszanak az egyház jóléti programjában azzal, hogy az önellátás alapelveit tanítják és segítenek megoldani az egyének ideiglenes és hosszútávú szükségleteit. Szerteágazó családlátogatási program is létezik, melynek keretében az egyháztag nőtestvérek rendszeresen meglátogatják egymást, hogy támogatást és biztatást nyújtsanak. Joseph Smith elmagyarázta, hogy a Segítőegylet célja „segíteni a szegényeket, a nélkülözőket, az özvegyeket és az árvákat, valamint minden jótékony cél gyakorlása”.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.