Téma

Templomi nyílt napok

Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza új templomot épít, akkor az elkészülte után, de még a felszentelése előtt a szent épület a nagyközönség minden érdeklődő tagja számára látogatható. Bárki részt vehet ezen a nyílt napoknak nevezett eseményen, amely általában néhány hétig tart. Ezt követően sor kerül a templom hivatalos felszentelésére, mely után az épület már csak az egyház azon tagjai előtt áll nyitva, akik hithű életet élnek.

A nyílt nap látogatói jobban megismerhetik a templomok céljait és azt, hogy miért fontosak azok az utolsó napi szentek számára. A nyílt nap rövid bevezető filmmel kezdődik, majd az önkéntes idegenvezető beviszi a látogatókat a templomba. Az épületben az idegenvezető elmagyarázza a fő termek funkcióit, amely lehet tanulás, házasságkötés vagy keresztelés. Az idegenvezető ezen kívül röviden elmagyarázza, milyen utolsó napi szent hitelveken alapulnak ezek a funkciók.

A templomi nyílt nap ingyenes, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban időnként időpontot kell rá foglalni. A nyilvános idegenvezetések mellett a templomi nyílt napok általában magukban foglalják a a templom közelében lakók, az építésén dolgozók, a helyi média és meghívott önkormányzati és állami méltóságok részére szervezett idegenvezetéseket is.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjai számára minden egyes templom „az Úr háza”, és egyben a legszentebb hely a földön. A templomi szertartások örökre egymáshoz kötik a családokat, tanítanak az élet céljáról, és elmagyarázzák Isten szabadulásunkra vonatkozó tervét. A templomlátogatások személyes lelki fejlődésre késztetnek, és megerősítik az utolsó napi szentek arra irányuló elkötelezettségét, hogy kövessék Jézus Krisztus példáját.

Jelenleg világszerte több mint 300 templom működik, lett bejelentve vagy áll építés alatt.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.