Téma

Tiszta víz projektek

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6212-1-3216-1,00.html

  • Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint több mint egymilliárd ember nem jut tiszta vízhez. Tiszta víz nélkül sokakat járványok sújtanak, például kolera, hasmenés és tífusz. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 2002-ben kezdeményezte a közösségek egészségének oly módon történő javítását, hogy biztosítja a tiszta ivóvízhez jutást.
  • A vízellátás mikéntje függ a területtől és a közösségek szükségleteitől, lehet kút, víztároló, vezetékhálózat vagy víztisztító rendszerek.
  • A közösség tagjait bevonják az egyes projektek tervezésébe és kivitelezésébe, és ők biztosítják a projekthez szükséges munka nagy részét. A közösség képviselőit azután megtanítják a felállított rendszer karbantartására.
  • 2006-ban 32 országban került sor tiszta víz projektekre, amelyek több mint 1,1 millió embernek váltak javára, több mint 1000 közösségben. Az országok között van Algéria, Örményország, Kambodzsa, Kína, Chuuk, a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Dominikai Köztársaság, Etiópia, a Fidzsi-szigetek, Ghána, India, Indonézia, Kenya, Laosz, Libéria, Madagaszkár, Malajzia, Mongólia, Mozambik, Mianmar, Namíbia, Nepál, Nigéria, Peru, a Fülöp-szigetek, Románia, Szamoa, Tanzánia, Tonga, Uganda, Vanuatu és Vietnam.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.