Sajtóközlemény

Utolsó napi szentek segítenek eltakarítani az Egyesült Államok déli részét sújtó tornádók utáni romokat

Észak-Karolinában két napja segítenek az utolsó napi szentek szomszédaik megrongálódott vagy összeomlott házainak helyrehozatalában. 2011. április 17-én, vasárnap, a helyi egyházi vezetők 29 gyülekezetben kérték az egyháztagokat Fayetteville-ben, North Raleigh-ben és Holly Springsben arra, hogy korábban fejezzék be a gyűléseiket, és segítsenek a takarításban. „Számos barátunknak és szomszédunknak szüksége van ránk -- mondta Joseph Catlett cövekelnök. -- Menjetek haza, vegyétek fel a munkaruhátokat, és menjünk segíteni!”

James Tollett, egy kamaszkorú mormon fiatal, aki segített a faágak és a kőtörmelékek elszállításában, azt mondta, ledöbbentette az elé táruló látvány. „Korábban csak a híradóban vagy az interneten láttam ilyesmit. Óriási volt a pusztítás. A fák gyakorlatilag kettévágták a házakat és az autókat” -- mondta.

Sárga színű, „Mormon Segítő Kezek” feliratú mellényt viselő egyháztagok százai dolgoztak azon, hogy ponyvát húzzanak a megrongálódott tetőkre, eltávolítsák a kidőlt fákat, és eltakarítsák a romokat a kertekből. Mások abban segítettek a helyieknek, hogy kimenekítsék az értékeiket a romhalmazok alól. Az egyik hölgy, akinek segítséget nyújtottak, elmondta, hogy „mélyen megérintette”, milyen sok önkéntes sietett a megmentésére.

„Jól esik segíteni, különösen ezeknek az embereknek, akiket ilyen nagy kár ért. A szemükből sugárzó hála megér minden erőfeszítést” -- mondta.

A pusztítás ellenére remény és bajtársiasság költözött az emberek szívébe, miközben a mormonok a szomszédaikkal karöltve segítettek a károsultaknak. „Mindig meglágyul a szívünk, amikor azt látjuk, hogy a szomszédok segítenek egymásnak -- mondta Catlett. -- Tulajdonképpen erről szól a hitünk és a vallásunk.”

A környéken szolgáló összes utolsó napi szent misszionárius biztonságban van, és ők is részt vesznek a segítségnyújtásban. A tornádók három egyháztag házát pusztították el, és egy gyülekezeti házban okoztak kisebb károkat. A következő néhány napban az egyházi vezetők a vallási, civil és kormányzati szervekkel szoros együttműködésben fogják felmérni a szükségleteket, és meghatározni, hogy az egyház milyen további forrásokat és segítségnyújtást biztosítson.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.