Sajtóközlemény

A SZUPERSZTÁR DONNY OSMOND EURÓPÁBA REPÜLT

 

Donny Osmond, híres színész, médiaszemélyiség, zenész, valamint Las Vegas első számú énekese április 14. és 16. között Hollandiába látogatott. Donny mintegy 1000 emberrel találkozott, akik Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (a mormonok) helyi gyülekezeti házában üdvözölték őt. Egy kis időre sikerült elszakadnia a lendületes üzleti világtól, hogy megossza alapvető hitelveit arról, hogy miként lehet egyensúlyt tartani a család és a karrier között, valamint hogyan lehet sikeres életet élni a szórakoztatóipar nyomása alatt.

Egy közvetlenebb beszélgetés során elmondta, ő személyesen miként reagált a hírnévre és a gazdagságra. „Sokan vannak, akik vágynak a hírnévre és a gazdagságra, ám nem ezek hoznak boldogságot -- mondta el a hallgatóságnak. -- Nem a hírnév, a vagyon és a népszerűség, hanem a család és a hit a boldogság forrása.” Az egyház tagjaihoz, valamint más hitet valló számos más meghívotthoz szólva Donny azokról a Krisztus-központú tantételekről beszélt, melyeket a szülei már gyermekkorában megtanítottak neki. „Ezek jelentik azt az alapot, amelyre a családunk épült. Ennek köszönhetjük, hogy az Osmond család képes volt együtt maradni 48 éven keresztül a szórakoztatóiparban.”

Donny és a felesége, Debbie, akiknek öt fiuk van, azért utaztak Hollandiába, hogy támogassák egyik fiukat, Christophert, aki jelenleg az egyház teljes idejű misszionáriusaként szolgál. Ő egyike a világon jelenleg szolgáló 53 000 misszionáriusnak. Hagyománnyá vált, hogy Donny és a családja ellátogatnak arra a területre, ahol az éppen szolgálatot végző fiuk misszionáriusi munkát végez. Az Osmond család Londonban, Olaszországban és Skóciában is tartott már hasonló gyűlést. Fia azon vágyáról beszélve, hogy megossza Jézus Krisztus üzenetét másokkal, Donny arra buzdította a gyűlésen jelen lévőket, hogy keressék meg ezeket a misszionáriusokat, akik annak szenteltek két évet az életükből, hogy világszerte találkozzanak az emberekkel és szolgálják őket. Kijelentette: „Nagyon szeretném, ha az emberek megízlelnék Krisztus világosságát, és megismernék azt az igazságot, melyet nekem is sikerült megtalálnom ebben a zavaros világban.”

T.M. Risakotta, aki bár nem mormon, Donny nagy rajongója, a gyűlés után így nyilatkozott: „Valóra vált az álmom! Itt egy teljesen más Donnyt ismerhettem meg. Úgy beszélt a vallásról, hogy mindenki képes volt megérteni.” Az előadás során régi képekkel és videofelvételekkel emlékeztek vissza azokra az időkre, amikor lelkes rajongók sokasága követte nyomon az Osmond koncerteket, Donny és Marie televízió sorozatát, illetve bepillantást engedtek a jelenlegi Las Vegas-i lendületes szórakoztató világba. A közönséggel folytatott közvetlen beszélgetés során Donny összekötötte a Jézus Krisztus példája követésének fontosságáról vallott erős hitelveit a család jelentőségével.

Különös hangsúlyt fektetve a családok fontosságára, Donny és a felesége, Debbie, valamint gyermekeik és unokáik elénekelték a család két kedvenc dalát. A hallgatóság nagy örömére az egyik verszakot hollandul énekelték.

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.