Sajtóközlemény

Új kezdeményezés vezeti fel a nemzetközi konferenciát

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza új kezdeményezést indít rövidfilmek formájában Európában 2018. március 14-én, szerdán, hogy szélesebb körben tegye ismertté a soron következő általános konferenciáját.

Az általános konferencia egy olyan rendezvény, melynek során a világ mormonjai félévente összegyűlnek, hogy meghallgassák az egyházi vezetőket, akik a legkülönfélébb lelki témákról szólnak. Az általános konferenciáról itt lehet bővebben olvasni.

Az Ők szóltak hozzánk elnevezést viselő kezdeményezés 23 nyelvre lefordított 16 rövidfilmből áll, amelyek az egyház különböző vezetőinek üzeneteit tartalmazzák. Ezek a rövidfilmek a Facebookon és az egyház európai országos oldalain is megosztásra kerülnek majd.

Az első rövidfilmben Neil L. Andersen elder tesz bizonyságot arról, hogy az általános konferencián az Úr szavát halljuk az Ő szolgáinak tanításain keresztül.

A kezdeményezés célja, hogy ismertebbé tegye az általános konferenciát, valamint segítsen az embereknek szellemileg és lelkileg is felkészülni egy olyan hétvégére, amikor számos tanítást hallhatnak az egyházi vezetőktől.

Brian Cordray, az Európa Terület Kiadási Szolgáltatások vezetője így vélekedik: „Az lenne a legjobb, és abban reménykedünk, hogy miközben az emberek megnézik a napi rövidfilmeket, érezni fogják azt a gyengéd lelkiséget, amely ezeket a sugalmazott üzeneteket kíséri, ezáltal pedig megerősödik bennük a vágy, hogy részesei legyenek ennek az áprilisi általános konferenciának.”

Hozzátette: „Örömmel hallgatjuk majd az új prófétánk, Russell M. Nelson elnök szavait, és izgatottan várjuk, hogy támogassuk őt, a tanácsosait, és az egyház összes többi vezetőjét.”

A tavalyi általános konferenciai kezdeményezés 3,3 millió embert ért el, 1,3 millió alkalommal tekintették meg, továbbá 40 ezer reagálást, megjegyzést és megosztást eredményezett. Az akkori kezdeményezés elérte azt a célt, hogy ismertebbé tegye a rendezvényt, és sokan várták izgatottan, hogy hallhassák beszélni a mormon prófétákat, látnokokat és kinyilatkoztatókat.

A legközelebbi általános konferencia ülései – melyeket bárki megtekinthet – március 31-én és április 1-jén lesznek. Az élő közvetítésekkel kapcsolatban itt találhatók további tudnivalók.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.