Sajtóközlemény

Vallási vezetők kérése egy világméretű konferencián: lelkesítsünk, támogassunk és emeljünk fel másokat

Milliók gyűltek össze szerte a világon a nagyhét kezdetén Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza éves általános konferenciája alkalmából, április 1-jén és 2-án. Az öt ülés során – amelyeket 70 nyelven közvetítettek élőben – az egyháztagok és barátaik Jézus Krisztusra összpontosító üzeneteket hallhattak a felekezet számos vezetőjétől.

Gary E. Stevenson elder – a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja – egy angol Újszövetség-szakértőtől, N. T. Wrighttól vett idézettel nyitotta meg a konferenciát: „Tegyünk lépéseket a húsvét leleményes, új módokon való megünneplésének az irányába: a képzőművészetben, az irodalomban, a gyermekjátékokban, a költészetben, a zenében, a táncban, a fesztiválokon – ez a mi legnagyszerűbb fesztiválunk.” Emellett felidézte a következő megállapítást is: „Vegyük el a húsvétot, és akkor nincs Újszövetség, nincs kereszténység.”

Bonnie H. Cordon, a Fiatal Nők általános elnöke azt mondta, az igazi öröm azon múlik, hogy az ember hajlandó-e közelebb jönni Krisztushoz, és saját maga megtapasztalni, hogy Ő a személyes Szabadítója.

A szombat délutáni ülésen Dieter F. Uchtdorf elder a Tizenkét Apostol Kvórumából arra buzdította a szülőket, hogy segítsenek gyermekeiknek kialakítani a Jézus Krisztusba vetett hitüket, szeretni az Ő evangéliumát, és felkészülni, hogy igazlelkű döntéseket hozzanak az életük során. Biztosította őket arról, hogy Isten szereti a családokat, és mellettük áll.

A vasárnap délelőtti ülésen Camille N. Johnson, az egyház nőszervezetének, a Segítőegyletnek az általános elnöke arra biztatta a hallgatóságot, hogy leljenek enyhülésre Jézus Krisztusban, aki felemelheti és könnyűvé teheti a terheinket.

Russell M. Nelson, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza elnöke azzal a kéréssel zárta a vasárnap délelőtti ülést, hogy váljunk béketeremtőkké és tiszteljünk másokat. Egy olyan világban, ahol a közönségesség, a hibakeresés és a másokról való rosszindulatú beszéd oly gyakori, arra kell törekednünk, hogy kövessük a Szabadítót azáltal, hogy kedvességgel fordulunk mások felé. Nelson elnök arról tanított, hogy a béketeremtő ember fő jellemzője a jószívűség, egyúttal pedig ez a viszálykodás ellenszere is.

A konferencia során az egyháztagok támogatták a vezetőségben bekövetkezett változásokat. Öt új általános felhatalmazott hetvenes kapott elhívást, köztük az angliai (kenti) születésű Alan T. Phillips elder, valamint a francia (lyoni) származású Christophe G. Giraud-Carrier elder.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza hetvenesei úgynevezett „különleges tanúkként” szolgálnak, valamint segítenek a tizenkét apostolnak építeni az egyházat és vinni az ügyeit.

A vasárnap délutáni konferenciai ülés végén Nelson elnök 15 új templom felépítésének a tervét jelentette be szerte a világon, köztük egyet Hamburgban. Ez lesz az ország harmadik temploma a Németországi Frankfurt templom és a Németországi Freiberg templom mellett.

Jelenleg 14 templom található Európában, valamint hat további templom került bejelentésre a közelmúltbeli konferenciákon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.