Sajtóközlemény

Világméretű eseményen csatlakozik a mormon apostol a világ vezetőihez

Neil L. Andersen elder részt vesz a Horasis világméretű találkozóján Portugáliában

Az erős és stabil társadalmat a szabadon választott hit fémjelzi – mondta Neil L. Andersen elder, mormon apostol, az üzleti és kormányzati vezetők, valamint szellemi újítók számára rendezett világméretű találkozó kerekasztal-beszélgetésén.

A svájci zürichi központú Horasis agytröszt mintegy 70 ország 400 világvezetőjéből álló közösséget szokott összehozni világméretű találkozóira, hogy megoldásokat találjanak a legkritikusabb kihívásokra, melyekkel a vállalatok és a társadalmak szembesülnek.

Idén első alkalommal a Horasis a vallási vezetők számára is rendezett egy ülést, hogy megvitassák, miként tudják a társadalmak a bizalmat, a hitet és az összetartozást fejleszteni, elősegítendő a helyileg vagy világszinten előálló váratlan gazdasági, politikai és lelki helyzetekre való hatékonyabb reagálást.

„Hiszünk az összetartozásban – mondta Dr. Frank-Jürgen Richter, a Horasis elnöke. – Ez a csúcstalálkozó egyik fő témája, ezért szeretnénk bevonni minden érintettet: gazdasági, kormányzati, civil társadalmi és vallási vezetőket.”

Andersen elder csatlakozott Peter Turkson bíboroshoz, aki Vatikánvárosban Az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának elnöke, valamint Sarah Snyder kanonokhoz, aki a canterburyi érsek egyeztetési tanácsadója és a zsidó–keresztény–muszlim kapcsolatokra specializálódott teológus.

 

„Megtiszteltetés egy emelvényen ülni más vallási hagyományok vezetőivel – mondta Snyder. – Egész életemet az emberekkel való munka, nem pedig az elszigeteltség jellemezte: a [saját egyházamon] kívüli emberekkel, az egyházon belüli különféle felekezetekhez tartozókkal, és olyanokkal, akiknek egyáltalán nincs hitük. Amit talán a legfontosabbnak tartok, az az, hogy megtanuljunk egymással szembefordulni, ahelyett, hogy háttal állnánk, majd pedig vállvetve egymás mellé állni.”

Synder mondataival egybecsengve Andersen elder megjegyezte, hogy „minden itt jelenlevő vallás, csakúgy, mint sok más vallás a világ minden részén, rendkívüli mértékben szorgalmazza a bizalmat és az összetartozást.”

Andersen elder kihangsúlyozta, hogy a hívő embereknek félre kell tenniük az elkerülhetetlen különbségeket, és össze kell fogniuk a közös jó ügyek érdekében. „Ezek az emberek világszerte jót tesznek másokkal, próbálnak segíteni a szegényeken és a menekülteken, próbálnak békét teremteni, és mi mindezekben a dolgokban részt szeretnénk velük együtt venni – mondta Andersen elder az emelvényen mellette helyet foglalókról. – Egyre többet szeretnénk a saját felekezetünkön kívüliekhez szólni. [A Tizenkét Apostol Kvórumának feladata], hogy Krisztusról való bizonyság [legyen] az egész világnak.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.