Sajtóközlemény

Világosság a világnak 2023 karácsonyán is

A Légy a világ világossága! egy olyan, az egész világra kiterjedő kezdeményezés, amely azt célozza, hogy helytől és nyelvtől függetlenül eljuttassa Jézus Krisztus világosságát az egész emberiséghez. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza arra hív mindenkit, hogy engedjék ragyogni a világosságukat a körülöttük lévő emberek iránti szeretet, az örömük megosztása és Jézus Krisztus példájának a követése által.

Az alábbi videófilm azt mutatja meg, hogyan töltötte be hirtelen a betlehemi történet a New York-i Times Square képernyőit 2023. november 27-én.

Az alábbiakban felsorolunk néhány, a Légy a világ világossága!-kezdeményezéshez kapcsolódó ötletet egyének és családok számára a 2023-as karácsonyi időszakra:

  • Az egyes országok Légy a világ világossága!-oldalai számos lehetőséget tartalmaznak Jézus Krisztus világosságának a megosztására. Vannak rajtuk megtekinthető és megosztható karácsonyi videófilmek, letölthető karácsonyi zenék, szolgálati ötletek és még sok minden más.
  • A Légy a világ világossága!-oldalon letölthető az a felsorolás, amely 50 ötletet tartalmaz arra, hogy miként ragyoghat a világosságunk egyszerű és természetes módokon. 
  • Ugyanezen az oldalon található egy rövid előzetes arról az európai karácsonyi koncertről, amely kifejezetten a mostani ünnepi időszakra lett felvéve. A Karácsony tanúi – Karácsonyi dalok Krisztusról 2023. december 10-től lesz elérhető a Légy a világ világossága! YouTube-csatornáján.
  • A kezdeményezés angol, francia, portugál és spanyol nyelvű oldalain egy újszerű „szolgálati szerencsekerék” dob fel újabbnál újabb ötleteket mások szolgálatára.
  • Emellett mindenki bátran csatlakozhat az egyház hivatalos Légy a világ világossága! Facebook-csoportjához, hogy ott lélekemelő történeteket, szolgálatról szóló beszámolókat, valamint ötleteket osszon meg azzal kapcsolatban, hogy miképpen vihető el másokhoz Krisztus világossága a karácsonyi időszakban. Bár az oldal angol nyelvű, bejegyzéseket bármilyen nyelven lehet írni.
  • Az Első Elnökség éves karácsonyi áhítata, amelyet a világhírű The Tabernacle Choir zenéje kísér, már megtekinthető a ChurchOfJesusChrist.org oldalon. Az áhítat egyebek mellett angolul, franciául, németül, spanyolul és portugálul érhető el.

A Légy a világ világossága! mostanra a világ számos pontján vált éves karácsonyi hagyománnyá. Russell M. Nelson elnök, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza elnöke úgy fogalmazott, hogy a világnak minden korábbinál nagyobb szüksége van Jézus Krisztus világosságára. Hozzátette: „Elámulok azon a megnövekedett jóakaraton és emberi kedvességen, amely mindig a felszínre tör ebben a szent időszakban. Miközben Annak a születésére emlékezünk, aki a Világ Világossága, mindegyikünkben új világosság gyúlik. […] Amikor Jézus Krisztust követjük, jobbá tehetjük ezt a világot.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.