Sajtóközlemény

Patrick Kearon elder elhívást kapott a Tizenkét Apostol Kvórumába

Patrick Kearon elder lett a Tizenkét Apostol Kvórumának a legújabb tagja Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában. Elhívását 2023. december 7-én (csütörtökön) kapta meg, és még aznap el is rendelte őt Russell M. Nelson elnök, valamint az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma további tagjai.

Elder-Kearon
Elder-Kearon
Patrick Kearon elder2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„A szent apostolságba való elhívás arra szól, hogy az Úr Jézus Krisztus isteni mivoltának a tanúi legyünk a világ előtt” – mondta Russell M. Nelson elnök 1984-ben, amikor őt magát hívták el, hogy ebben a minőségben szolgáljon.

Azon elsődleges feladatuk mellett, hogy Krisztus nevének a különleges tanúi legyenek szerte a világon, az apostoloknak komoly igazgatási feladataik vannak azzal kapcsolatban, hogy egy nemzetközi egyház működését és fejlődését felügyelik. A Tizenkét Apostol Kvóruma a második legmagasabb szintű elnöklő testület az egyház irányításában. Az Első Elnökség irányítása alatt szolgálnak, amely az egyház elnökéből és két tanácsosából áll.

Kearon elder – aki 2020 augusztusától a Hetvenek Elnökségének a rangidős elnökeként szolgált – az M. Russell Ballard elnök 2023. november 12-én (vasárnap) bekövetkezett halála által keletkezett üresedést tölti be. A brit és ír származású Kearon elder 2010. április 3-a óta szolgált általános felhatalmazott hetvenesként.

„Ez a szent elhívás egyszerre ijesztően hatalmas és alázatra késztető – mondta Kearon elder. – Minden bizalmamat a Szabadítóba kell majd helyeznem, miközben igyekszem azzá válni, amire Őneki szüksége van, és megosztani tanúságomat az Ő szeretetéről és világosságáról. Jézus Krisztus bőkezűsége és kegyelme mérhetetlen örömet hozott az életembe, ahogyan gyógyító balzsamot is a próbatételek idején. Szeretem Őt. Igyekezni fogok a képességeimhez mérten a legjobban szolgálni Őt.”

A 62 éves Kearon elder az Egyesült Királyságban és a Közel-Keleten nőtt fel, ahol az édesapja a védelmi ipar területén dolgozott. Tízéves korától bentlakásos iskolába járt Angliában, amíg a szülei Szaúd-Arábiában maradtak. Az a próbatétel, melyet ez az elválás jelentett, olyan éleslátást és érzékenységet ébresztett benne, amelyek azóta is jellemzik a szolgálattételét.

„Természetesen mindannyian távol vagyunk az otthonunktól, oly sokféleképpen – tanította egy alkalommal Kearon elder a Brigham Young Egyetem hallgatóinak. – Ebben egyértelműen felfedezhető az örök otthonunkhoz kapcsolódó hasonlat. […] Örökkévaló Atyánk egyikünket sem engedett el úgy otthonról, az Ő színe elől, hogy ne legyen lehetőségünk hozzáférni az Ő szeretetéhez és iránymutatásához – életünk minden napján.”

Felnőttként Kearon elder számos iparágban dolgozott az Egyesült Királyságban, Szaúd-Arábiában és az Amerikai Egyesült Államokban – például saját kommunikációs tanácsadó vállalkozást vezetve.

Kearon elder először akkor ismerkedett meg Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházával, amikor Kaliforniában egy utolsó napi szent családnál lakott. Elmondása szerint ők „örömteli életet éltek, a szolgálatra alapozva”. Néhány évvel később London utcáin találkozott a misszionáriusokkal, és végül 1987 szentestéjén megkeresztelkedett.

Két évvel a keresztelkedése után ismerkedett meg Jennifer Hulme-mal, aki a provói Brigham Young Egyetem hallgatója volt, és egy féléves külföldi tanulmányúton járt Londonban. A pár 1991-ben kötött házasságot a Kaliforniai Oakland templomban, ezt követően 19 évig Angliában éltek. Utána Utah-ba költöztek, amikor Kearon eldert elhívták általános felhatalmazott hetvenesnek. Négy gyermekük van: Sean (aki csecsemőkorában elhunyt), Elizabeth, Susannah és Emma. Általános felhatalmazotti elhívását megelőzően Kearon elder szolgált az egyházban területi hetvenesként, cövekelnökként és gyülekezeti elnökként is.

Kearon elder támogatására a 2024. áprilisi általános konferencián kerül majd sor.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.