Sajtóközlemény

Visszaszámlálás az általános konferenciáig: 15 nap a 15 apostol meglátásaival

Szeptember 23-ával kezdődően Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai naponta áttekinthetik egy apostol beszédét az előző, áprilisi általános konferenciáról a következő, október 5-én és 6-án megtartásra kerülő általános konferenciáig. Így az egyháztagok jobban fel tudnak készülni a 189. félévi konferenciára.

Egy-egy rövid klip lesz majd látható a közösségi médián 21 nyelven, 15 napon keresztül. Ezen rövidfilmek célja, hogy az egyháztagokban lelkesedést ébresszenek az újkori apostolok októberi általános konferencián elhangzó szavai iránt.

„Reményeink szerint ezek a rövidfilmek arra inspirálják majd a nézőket, hogy a legtöbbet hozzák ki az általános konferenciából; hogy előre felkészüljenek lelkileg a konferenciára, megfogalmazzanak magukban kérdéseket, valamint megnézzenek minden ülést” – magyarázta Stuart Timon, egy digitális média producer az Európa Terület Egyházi Közzétételi Szolgáltatások Osztályától.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza élén egy próféta áll két tanácsosával, valamint tizenkét apostol. Mind a tizenötükre újkori apostolokként, vagyis Jézus Krisztus „különleges tanúiként” tekintenek a hithű egyháztagok. A konferencián a résztvevők támogatják az Első Elnökséget, a tizenkét apostolt, valamint az összes többi egyházi felhatalmazottat.

Az egyháztagok jelentős eseményként tekintenek a konferenciára, melyen lehetőségük nyílik hallani ezektől az egyházi vezetőktől, akik, hitük szerint, közvetlen iránymutatást kapnak Istentől.

A 189. félévi konferencia október 5-én és 6-án, a Utah állambeli Salt Lake Cityből kerül közvetítésre. Az Első Elnökség, a Tizenkét Apostol Kvóruma, valamint más általános felhatalmazottak és vezetők sugalmazott üzeneteket fognak megosztani e két nap során.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.