Sajtóközlemény

Neil L. Andersen elder felszentelte a Portugáliai Lisszabon templomot

Neil L. Andersen elder, aki a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában, 2019. szeptember 15-én, vasárnap, három ülés keretében felszentelte a Portugáliai Lisszabon templomot. Az ülések mindegyike közvetítésre került az egyháztagok számára országszerte.

Andersen elder elmondta, miszerint nagyon örült a lehetőségnek, hogy az Első Elnökségtől kapott különleges megbízás kapcsán Portugáliába jöhetett és felszentelhette a Portugáliai Lisszabon templomot.

„Szinte felfoghatatlan, ha belegondolunk, milyen fontos ez a templom az itteni, portugáliai munka jövője szempontjából. Az egyháztagok immár valóban tudják, hogy Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza a Szabadító visszatéréséig fenn fog állni Portugáliában. Senki sem építene házat az Úrnak, ha nem lennének itt igazlelkű emberek, hogy majd fogadhassák az Úr Jézus Krisztust, amikor Ő eljön.”

A hagyományos szegletkőünnepségen Andersen eldert segítségére volt José A. Teixeira elder a Hetvenek Elnökségéből; Kevin R. Duncan elder a Hetvenektől, az egyház Templomi Osztályának vezérigazgatója; Gary B. Sabin elder az egyház Európa Területének elnöke; valamint Joaquim Moreira elder, területi hetvenes.

 

Teixeira elder elmagyarázta, miért olyan fontos a templom az egyház tagjai számára.

„A lisszaboni templom olyan templom, amely felemeli a lelkünket. Elegáns templom, amely az Úrra emlékeztet bennünket. Ez a templom szó szerint az egyháztagok elmúlt 40 évnyi hitének a jelképe. Nagy örömöt érzek a szívemben, hogy láthatom ezt a templomot itt Lisszabonban, és biztos vagyok benne, hogy az egyház minden portugáliai tagja osztozik ebben az örömben.”

A templomot Thomas S. Monson elnök jelentette be 2010 októberében. Az első kapavágási ünnepségre 2015 decemberében került sor. A templom épületegyüttese a Dom João II sugárúton, a Parque das Nações városrészben található a portugáliai Lisszabonban.

Szeptember 14-én, szombaton, egy fiataloknak szóló áhítatot tartottak a templom mellett található gyülekezeti házban. Az áhítat templomkerület-szerte közvetítésre került.

2019 augusztusában a templomot megnyitották a nagyközönség előtt, hogy bárki betekintést nyerhessen a szent épületbe és megtudhassa, hogy az egyház miért épít templomokat. Több mint 18 000 ember látogatott el a templomba ebben az időszakban, köztük Portugália elnöke, Marcelo Rebelo de Sousa is.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza templomai eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomokat az Úr házának tartják, ahol Jézus Krisztus tanításait erősítik meg a keresztelésen és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá szövetségeket kötnek Jézus Krisztus követésére és embertársaik szolgálatára.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.