Sajtóközlemény

Webkonferencia a járványra adott válaszok emberi jogokra gyakorolt hatásairól

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának jelentése szerint 2020-ban a Covid19-járványra adott válaszlépések a szervezet számos tagállamában hátrányosan érintették a vallás szabad gyakorlásának alapvető emberi jogát.

A jelentés részletesen kitér azokra a kihívásokra, melyet a járvány számos egyéb alapvető jog, a demokratikus intézmények, valamint a helyi és vallási közösségek vonatkozásában okoz.

A helyzet megvitatására Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza online panelbeszélgetést szervez az EBESZ, a Bruno Kessler Alapítvány, a Global One brit civil szervezet, a Baha'i felekezet és a Cambridge-i Egyetem  Vallástudományi és Nemzetközi Tanulmányok Intézete közreműködésével. Ezen az élőben követhető eseményen a vendégek kifejtik véleményüket és személyes tapasztalataikat a járvány társadalmi hatásairól, valamint a járványra adott szervezeti és intézményi válaszokról.

A nagyjából egyórás, angol nyelvű online rendezvény időpontja magyar idő szerint: 2020. október 22., csütörtök, 15:00 óra. A regisztráció ingyenes.

A rendezvény Facebook-oldala https://www.facebook.com/events/696085774621564/

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.