Sajtóközlemény

A Budapest Magyarország Cövek 2019. tavaszi konferenciája

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Budapest Magyarország Cövek 2019. április 27-én és 28-án tartotta tavaszi konferenciáját az egyház fővárosi cövekközpontjában.

 

Az eseményt, amelyen ezúttal 507 egyháztag és érdeklődő vett részt, a szokásosnál is különlegesebbé tette az egyház elnökének, Russell M. Nelson elnöknek három héttel korábban elhangzott bejelentése, mely szerint Magyarországon is templom fog épülni az utolsó napi szentek számára. A beszélők és a résztvevők egyaránt nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a magyarországi szentek miként tudnak a legjobban felnőni ahhoz a feladathoz, melyet ez a leendő templom jelent.

 

Amint azt Németh-Tóth Zsolt, a cövek nemrégiben elhívott pátriárkája is nyomatékosította, „a templomba történő belépéshez szükséges egy megalapozott felkészültség, és nem elegendő a puszta kíváncsiság, vagy felszínes érdeklődés”. Ennek érdekében felhívást intézett az egyháztagokhoz, miszerint  „mindannyiunknak fel kell magunkban lelkileg építeni a templomot; amilyen mértékű munkát fektetünk magunkba, hogy felépítsük a templomot itt belül a szívünkben, annyira lesz fontos és annyit fog érni számunkra maga az Úr háza”.

 

A beszédek során visszatérő témák voltak a templomban köthető szent szövetségek, a személyes kinyilatkoztatás, a próféta követése, valamint az evangélium megélése különböző élethelyzetekben és életkorban.

    

 

Több beszélő is kiemelte a templom szerepét az egyén és a családok életében, valamint annak fontosságát, hogy törekedjünk Isten akaratának megismerésére. „Nem mondhatom azt, hogy van egy egyházi rész, és van a világi lét az ember életében. Nincs két világ. Egy van, egy vagyok” – fogalmazott Medveczky Gizella nővér, aki ifjúsági hitoktatóként szolgál a cövekben.

 

A konferencia alatt a résztvevők röviden leírták és egy dobozba összegyűjtötték a bejelentett magyarországi templommal kapcsolatos érzéseiket, illetve a felkészüléssel kapcsolatos személyes vállalásaikat, majd a cövek ezeket az üzeneteket köszönetképpen eljuttatta Russell M. Nelson elnökhöz Salt Lake Citybe.

 

A cövekelnökség felhívással fordult az összes magyarországi egyháztaghoz, hogy a konferenciát követő vasárnapon esedékes böjtjét szentelje a templom felett érzet hála kifejezésének.

 

Az egyház világszerte található cövekei évente két alkalommal, tavasszal és összel konferenciát tartanak. Ezek rendszerint az egyház általános konferenciáihoz közeli, azokat követő időpontban kerülnek megtartásra. Ilyenkor az adott cövek vezetői és az általuk felkért testvérek szólnak az egybegyűltekhez különböző evangéliumi témákban. A Budapest Magyarország Cövek a 2006. júniusi 4-i megszervezése óta ugyanezt a gyakorlatot követi.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.