Sajtóközlemény

Eubank nővér beszédet mondott Genfben egy ENSZ konferencián

Sharon Eubank nővér az UNSZ Szeretetszolgálat elnöke, amely Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza emberbaráti szervezete. Eubank nővér a „Vallás, béke és biztonság” jegyében megrendezett Második Globális Csúcstalálkozóra meghívott kiemelt beszélők egyike volt.

E magas szintű konferenciának, melyet a Nemzetközi Szövetség a Vallásszabadság Megőrzéséért (International Association for the Defense of Religious Liberty) és A Népirtás-megelőzésért és Védelemért Felelős ENSZ Hivatala (United Nations Office on Genocide Prevention and the Responsibility to Protect) szervezett, a fő célja az volt, hogy hatékony módszereket osszanak meg az együttműködés hídjainak felépítésére, a befogadó magatartás elősegítésére, valamint a gyűlöletbeszéd visszaszorítására, így megerősítve a vallási kisebbségek védelmét.

Eubank nővér, aki a Segítőegylet – az egyház világméretű női szervezete – általános elnökségében szolgál, kiemelte a vallás társadalomban betöltött szerepét, valamint kihangsúlyozta, hogy a nemzeti kormányok együtt tudnak és együtt kell, hogy működjenek a vallási szervezetekkel.

„A vallási csoportok már azelőtt részt vállaltak a fiatalok tanításában, a gyermekekről és idősekről való gondoskodásban, valamint az egészségügyi ellátás biztosításában, hogy a világi kormányok léteztek volna – mondta. – Elvárhatjuk tehát tőlük, hogy mély és erőteljes bölcsességgel rendelkezzenek az oktatással, a gyermekekről és idősekről való gondoskodással és az egészségüggyel kapcsolatban.

Ez a társulás lehetőségeket teremt a vallási szervezeteknek, hogy találkozzanak, valamint elősegíti az együttműködést a vallások és a világi intézmények között” – tette hozzá Eubank nővér, utalva arra, hogy az olyan célok elérése, mint az ENSZ fenntartható fejlődési céljai nagyobb eséllyel valósíthatóak meg, ha az egyházakat is bevonják ebbe a munkába.

Azt is kifejtette, hogy a tisztább vallás a legjobb ellenszer a vallási csoportok általi gyűlöletbeszédre, a vallási megkülönböztetésre, valamint a kirekesztésre. „A legjobb válasz a szélsőséges iszlámra a hamisítatlan iszlám, csakúgy mint ahogy a szélsőséges kereszténységre adott válasz a hamisítatlan keresztényégben rejlik.

A legtisztább hit lesz az, amely legyőzi a vallási hitelvek elferdített nézeteit” – zárta beszédét Eubank nővér.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.