Sajtóközlemény

A Budapest Magyarország Cövek új elnöksége

Az elmúlt hét végén lezajlott cövekkonferencia egyik fontos eseménye volt a Budapest Magyarország Cövek eddigi elnökségének felmentése és az új elnökség elhívása, támogatása.

Klinger Gábor elnök, aki a cövek 2006. júniusi 4-én történt megszervezése óta töltötte be elhívását, valamint Westsik Vilmos első tanácsos és Németh-Tóth Zsolt második tanácsos beszédekkel és bizonyságokkal reflektáltak arra az elmúlt nyolc és fél évet felölelő szolgálatra, melyért az egyház Első Elnöksége is köszönetét fejezte ki nekik és családjuknak.

A cövek új elnökségének tagjaiként Southwick Christopher Neal elnök, Németh-Tóth Zsolt első tanácsos, és Vasváry Károly második tanácsos kaptak elhívást.


Covekelnokseg

Southwick Christopher cövekelnök (k), Németh-Tóth Zsolt első tanácsos (b) és Vasváry Károly második tanácsos (j)

Southwick elnök Solymáron él magyar feleségével Eleonórával és három fiával. A 2000-es évek elején misszionáriusként járt Magyarországon, ma már magyar állampolgár és egy budapesti iskolában tanít. Legutóbbi elhívásában a Buda Egyházközség püspökeként szolgált 2011-től.

Németh-Tóth elnök 2010-től volt az előző cövekelnökség második tanácsosa, azt megelőzően az egyház közönségkapcsolati igazgatójaként szolgált. Vegyészmérnökként egy kémiai analitikai készülékeket forgalmazó vállalatnál dolgozik. Négy fiú édesapja. Feleségével Emesével az Érd Gyülekezet tagjai.

Vasváry elnök az elmúlt két évben a cövek Fiatal Férfiak szervezetének elnöke volt, előtte mintegy nyolc éven át szolgált elnökként a Veszprém Gyülekezetben, melyhez most is tartozik. Eredeti végzettsége szerint közlekedésgépész, jelenleg egy vegyipari cég biológiai szennyvízkezelési üzletágát vezeti. Feleségével Judittal egy éppen missziót szolgáló fiú, és két lány szülei.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.