Sajtóközlemény

A Portugáliai Lisszabon templom első kapavágási ünnepsége

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza bejelentette, hogy a Lisszabon templom első kapavágási ünnepsége 2015. december 5-én, 12 órakor lesz. A templom a lisszaboni Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide címen található, az 1998-as világkiállításnak helyt adó Parque das Naçõesban (Nemzetek parkja). Az ünnepségen a helyszínen kizárólag meghívóval lehet részt venni. A nagyközönség a helyi gyülekezeti házakban tekintheti meg élőben az eseményt.

A Portugáliai Lisszabon templom az egyház első temploma lesz az országban és a 13. templom Európában. Az egyháznak jelenleg 148 működő temploma van világszerte.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a házasság, a keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomokban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá szövetségeket kötnek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

MEGJEGYZÉS: A sajtó számára külön hely lesz biztosítva az első kapavágási ünnepségen. Az eseményről tudósító sajtó képviselőit megkérjük, hogy legkésőbb 11.30-ig  jelenjenek meg a helyszínen, hogy fotókat, hang- és videofelvételeket készíthessenek a beszédekről és magáról az első kapavágásról. Ugyanakkor tisztelettel megkérjük a sajtó képviselőit, hogy a felszentelési imát semmilyen formában ne rögzítsék!

# # #

Formai útmutató: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról szóló tudósításokban kérjük, használják az egyház teljes nevét az első hivatkozásban. Az egyház nevének használatával kapcsolatos további tudnivalók találhatók a www.mormon-sajtoszoba.hu honlapon, a lap alján található Formai útmutató opció alatt.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.