Sajtóközlemény

Európai egyházi vezető az új elnöklő püspöki elhívásban

Gérald Caussé püspököt nevezték ki Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza új elnöklő püspökévé. Dean M. Davies első tanácsosként, W. Christoper Waddell pedig második tanácsosként szolgál majd az Elnöklő Püspökségben.

A bejelentés az Első Elnökségtől hangzott el 2015. október 9-én. Az új megbízások azonnali hatályúak, de lesz egy átmeneti időszak is.

Gérald Caussé püspök

Gérald Caussé püspök (52) Franciaországból 2015. október 9-én kinevezést kapott az Egyház elnöklő püspöki hivatalába. A Gary E. Stevenson elder után hagyott üresedést tölti majd be. Stevenson elder 2015. október 3-án a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja lett.

Caussé püspök az új elhívása előtt 2012 óta első tanácsosként szolgált az Elnöklő Püspökségben. Azt megelőzően a Hetvenek Első Kvóruma tagja volt, valamint az Európa Területi Elnökség tanácsosa. Ő a harmadik elnöklő püspök, aki az Amerikai Egyesült Államokon kívül született, és az első , akinek az angol nem az anyanyelve.

Caussé püspök a franciaországi ESSEC Üzleti Főiskolán szerzett mesterfokozatot gazdaságtanból 1987-ben. Az élelmiszeriparban épített karriert, ahol számos áruházlánccal és élelmiszer-elosztó vállalattal dolgozott együtt. Ő volt az ügyvezető igazgatója a Pomonának, mely Franciaország egyik élelmiszer-elosztó vállalata. Dolgozott logisztikai igazgatóként a Carrefour csoportnak, mely egy nemzetközi élelmiszerkereskedelmi cég.

1963. május 20-án született Franciaországban, Bordeaux-ban. 1986. augusztus 2-án feleségül vette Valérie Lucienne Babint.  Öt gyermekük és öt unokájuk van.

Dean M. Davies püspök

Dean M. Davies püspök (64) első tanácsosként fog szolgálni Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Elnöklő Püspökségében. E megbízása előtt  második tanácsosként szolgált Gary E. Stevenson püspöknek, aki 2015. október 3-án lett a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja lett.

Davies püspök 1995 júliusa óta dolgozik az Egyháznak, és számos megbízást betöltött már. Legutóbb a Különleges Projektek Osztályának ügyvezető igazgatója volt, és a különleges célú ingatlanok, a templomtervek és a templomépítés volt a hatásköre.

Egyházi foglalkoztatását megelőzően Davies püspök a Pennsylvania állambeli Lancasterben található High Industries Inc.-nél, valamint a kaliforniai San Franciscóban található Bechtel Investment Inc.-nél dolgozott. A Brigham Young Egyetemen szerzett alapfokú diplomát mezőgazdaságtanból, és további emeltszintű tanulmányokat folytatott a Stanford és a Northwestern Egyetemeken.

Davies püspök misszióelnökként szolgált a Puerto Rico-i San Juan Misszióban, és folyékonyan beszéli a spanyol nyelvet.

Dean Myron Davies Utahban, Salt Lake Cityben született, 1951. szeptember 5-én. 1973. június 20-án kötött házasságot Darla Jamesszel a Salt Lake templomban. Öt gyermekük és 14 unokájuk van.

W. Christopher Waddell püspök

W. Christopher Waddell püspököt (56) az Elnöklő Püspökség második tanácsosává hívták el szolgálni.

Waddell püspök 2011 áprilisa óta szolgált Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában a Hetvenek Első Kvórumában.

Wayne Christopher Waddell a Kalifornia állambeli Los Angelesben született 1959. június 28-án. 1984 júliusában házasságot kötött Carol Stansellel. Négy gyermekük és három unokájuk van. Waddell elder és Waddell nőtestvér jelenleg Peruban, Limában élnek, ahol Waddel elder a Dél-Amerika Északnyugati Terület elnökségében szolgál tanácsosként. Még egy rövid ideig Peruban fog szolgálni, amíg a feladatait át nem veszi valaki más.

Waddell püspök 1984-ben diplomázott a San Diego Állami Egyetemen. 1984-től a Merrill Lynch-csel dolgozott számos pozícióban, többek között első beruházási alelnökként.

Waddell püspök sokféle egyházi elhívásban szolgált, és teljes idejű misszionárius is volt Spanyolországban, ezért folyékonyan beszéli a spanyol nyelvet.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.