Mormon Newsroom
Sajtóközlemény

A The Tabernacle Choir bejelentette a 2022-es koncertkörút átütemezett dátumait

A The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square további részleteket jelentett be a hét várost érintő 2022-es koncertkörútjáról négy skandináv országban és az Egyesült Királyságban. A turnét kétszer is elhalasztották a Covid19-korlátozások miatt. Az átütemezett 2022-es koncertsorozat 22 napon át fog tartani június 16-tól (csütörtök) július 7-ig (csütörtök). A turné az eredetileg tervezett összes városba ellátogat. Az új dátumok alább találhatók; a koncertek mindig 20:00-kor kezdődnek.

  • Svédország, Stockholm – dátum: 2022. június 18. (szombat)*; helyszín: Konserthuset Stockholm
  • Finnország, Helsinki – dátum: 2022. június 21. (kedd); helyszín: (bejelentésre vár)
  • Dánia, Koppenhága – dátum: 2022. június 25. (szombat); helyszín: DR Koncerthuset
  • Norvégia, Oslo – dátum: 2022. június 28. (kedd); helyszín: Oslo Spektrum
  • Skócia, Edinburgh – dátum: 2022. július 1. (péntek); helyszín: Usher Hall
  • Dél-Wales, Newport – dátum: 2022. július 4. (hétfő); helyszín: International Convention Centre Wales
  • Wales, Cardiff – dátum: 2022. július 6. (szerda); helyszín: St. David’s Hall (csak meghívottaknak)

*Az esti koncerten felül 14:00-kor délutáni előadás is lesz.


„Örömünkre szolgál, hogy az előadások helyszíneivel és az utazási partnereinkkel nagyban együttműködve átütemezhettük ezen turné időpontjait a 2022-es évre – mondta Ron Jarrett, a kórus elnöke. – Képesek leszünk megvalósítani az elképzelésünket, miszerint Walesbe és más olyan területekre utazzunk, amelyek jelentőségteljesek a kórus öröksége szempontjából, hiszen ezekről a helyekről érkeztek annak első tagjai, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza zeneileg tehetséges, korai megtértjei.”

A koncertkörút átütemezését megelőzően Stockholmban, Koppenhágában és Edinburghban lehetett jegyeket kapni. A korábban jegyet vásárló látogatók belépői az előkészületek részeként áthelyezésre kerültek a koncertek 2022-es időpontjaira. Minden helyszín ímélben fog kapcsolatba lépni a jegyeket megvásárlókkal a folyamat részleteivel kapcsolatban. A Stockholmból és Koppenhágából érkező ezen ímélek tartalmazni fognak visszafizetésről szóló tájékoztatást is. Az Edinburghba szóló jegyekkel rendelkezők a customer.enquiries@usherhall.co.uk ímélcímre küldött levélben kérhetik a jegyárak visszafizetését. Továbbra is lehet jegyet vennei Stockholmban, Koppenhágában és Edinburghban. A körút többi helyszínén a jegyek elérhetősége a jövőben lesz bejelentve. További tájékoztatás található a TabChoir.org/tour oldalon.

A Utah határain kívüli első, 1893-as koncertkörút óta a kórus megannyi alkalommal turnézott már az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban egyaránt. Izraeltől kezdve Oroszországon és Japánon át Ausztráliáig a zene számos fővárosában fellépett már. A kórus utoljára 39 évvel ezelőtt, 1982-ben látogatott el e négy skandináv városba. Walesben és Skóciában az 1955-ös első európai körút óta nem jártak. A szimfonikus zenekar kórust kísérő 65 tagja 2005 óta turnézik a kórussal.

Mind a kórus, mind a zenekar rendszeres zenei felvételekkel jelentkező művészeti csoport, saját kiadóval, amely annak 2003-as megalapítása óta már több mint 90 CD-t, DVD-t, könyvet és más terméket adott ki. A kórus legfrissebb CD-je a When You Believe: A Night at the Movies 2020-ban jelent meg és megvásárolható, letölthető, illetve az interneten megtekinthető a TabChoir.org/shop oldalon. Az album a megjelenését követő héten első helyre került a Billboard® folyóirat Classical Crossover listáján.

További részletek a www.TheTabernacleChoir.org/tour oldalon találhatók. További média-forrásanyagok megtalálhatóak a honlap About Us/Newsroom [Rólunk/Sajtószoba] részében.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.