Sajtóközlemény

A Zöld-foki köztársasági Praia templom felszentelése

A szigetország első temploma az egyház 173. működő temploma.

Neil L. Andersen elder, aki a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában, 2022. június 19-én, vasárnap felszentelte a Zöld-foki köztársasági Praia templomot. A templom a fővárosban, Praiában található a Santiago-szigeten. Ez az első templom az országban és a 173. templom a világon.

A felszentelés előtt Andersen elder elvégezte a szegletkőszertartást, amely azt jelképezi, hogy az új templom elkészült és készen áll a felszentelésre. A szegletkő mögött történeti dokumentumokat, emléktárgyakat és a Zöld-foki köztársasági egyháztagoktól származó bizonyságokat helyeztek el.

Andersen elderhez, aki a Tizenkét Apostol Kvórumának a tagja, csatlakozott Rubén V. Alliaud elder az Európa Középső Terület Elnökségének a második tanácsosa, Kevin R. Duncan elder a Templomi Osztály ügyvezető igazgatója, valamint Roseveltt de Pina Teixeira elder, területi hetvenes. Mindannyian a feleségükkel érkeztek.

A praiai templom építésének a terveit Russell M. Nelson elnök jelentette be 2018. október 7-én. Az első kapavágási ünnepségre 2019. május 4-én került sor.

A templom külseje meleg színekkel és portugál mészkővel díszítve készült. Visszafogott épület egyszerű vonalakkal, a legtöbb Zöld-foki köztársasági vallási épülethez hasonlóan.

A felszentelés előtt az egyház fiataljai összegyűltek 2022. június 18-án, szombaton, hogy részt vegyenek egy áhítaton az egyház vezetőivel, amelyet a templom melletti gyülekezeti házban tartottak.

A három hétig tartó nyílt napok alatt több mint 10 000 ember látogatott el a templomba és járta be azt, beleértve vallási és közösségi vezetőket, a templom környékén élő lakosokat, valamint az egyház tagjait. A magas rangú látogatók között volt a Zöld-foki Köztársaság elnöke, José Maria Neves és Ulisses de Correia e Silva miniszterelnök.

Az első misszionáriusok 1989-ben érkeztek a Zöld-foki szigetekre. Az egyház jelenleg körülbelül 16 000 tagot számlál az országban, akik 41 gyülekezetet alkotnak. Az egyháztagok közül sokan már a helyi utolsó napi szentek második és harmadik nemzedékéhez tartoznak.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomokat az „Úr házának” tekintik, ahol Jézus Krisztus tanításait erősítik meg a házasságkötés, keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá szövetségeket kötnek Jézus Krisztus és embertársaik szolgálatára.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.