Sajtóközlemény

Az egyház elindította a „Szabadító született” című karácsonyi kezdeményezést

Video- és interneten elérhető anyagok készültek, melyeket milliókkal lehet megosztani

A mai napon (2015. november 29., vasárnap, hegyvidéki idő szerint reggel 6 órakor) Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elindította karácsonyi kezdeményezését, melynek részeként megjelentetett egy több nyelven elérhető rövid videót, valamint kültéri reklámkampányt indított New York City egyik legforgalmasabb terén, a Time Square-en. A 2015. évi, Szabadító született nevű kezdeményezés a Jézus Krisztus tanításaira való rátalálásra, azok ismeretére és követésére összpontosít. Az egyház arra számít, hogy a kezdeményezés milliókhoz fog eljutni világszerte azáltal, hogy az emberek megosztják az online tartalmakat a közösségi csatornákon egész decemberben, amikor a keresztények Jézus születését ünneplik.

„Olyan világban élünk, amelyben elbagatellizálják és elvetik Isten, a mindennapi életünkre gyakorolt hatalmát és hatását, illetve ahol nem vesznek tudomást arról, sőt egyenesen kigúnyolják azt, hogy milyen nagy szükségünk van egy Szabadítóra – mondta Dallin H. Oaks elder a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja az egyház folyóiratainak decemberi számában. – Nekünk, akik elköteleztük magukat az Úr Jézus Krisztus mellett, még soha nem volt nagyobb szükségünk arra, hogy megvalljuk a Szabadítóba vetett hitünket a magánéletünkben és nyilvánosan egyaránt.„

A kétperces videó megtalálható (2015. november 29-től kezdve) a christmas.mormon.org honlapon, illetve az Evangéliumi könyvtár alkalmazásban. A videóban gyermekek szerepelnek, többek között Izraelből, Los Angelesből, New Yorkból és Utahból, akik Ésaiástól idéznek (lásd Ésaiás 9:6 és Händel: Messiás) és kinyilvánítják a Jézus Krisztusba vetett személyes hitüket.

A honlap és a videó a következő 29 nyelven érhető el: albán, angol, cseh, dán, finn, francia, görög, holland, horvát, indonéz, japán, kínai, koreai, lengyel, lett, magyar, német, norvég, olasz, orosz, örmény, portugál, román, spanyol, svéd, szebuánó, tagalog, thai és ukrán.

A christmas.mormon.org honlapra látogatók megoszthatják azokat a tartalmakat, melyeket többek között Lindsey Stirling, David Archuleta, Studio C és más, közösségi média személyiségek készítettek. A honlapon található egy infografika és egy új animált videó is, melynek címe Képzelj el egy Szabadító nélküli világot. 

Megosztható tartalmak kerülnek fel a Mormon.org közösségi média oldalaira, többek között a következőkre: Facebook, Twitter, YouTube, Google+ és Instagram. 25 animált GIF kép lesz elérhető a közösségi médián keresztül, melyeket fel lehet használni a karácsonyig tartó visszaszámláláshoz. Azokat, akik internetes tartalmakat osztanak meg, arra kérjük, használják a #szabaditoszuletett hashtaget.

New York Cityben a Times Square-re látogatók hatalmas hirdetőtáblákon és videofalakon láthatják majd a karácsonyi üzeneteket, illetve a városban közlekedő 400 taxin. December 10-től az egyház a YouTube-on is népszerűsíteni fogja a karácsonyi kezdeményezést Argentínában, Brazíliában és Mexikóban.

Plakátok lesznek még kihelyezve a Utah állambeli Salt Lake Cityben, St. George-ban; az Idaho állambeli Idaho Falls-ban; Kalifornia államban Los Angeles-ben; és Mexikóvárosban.

Az egyházi látogatóközpontokban az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóvárosban, Londonban a Hyde Parkban, valamint a London templomnál és az Új-Zélandi Hamilton templomnál készült egy „Szabadító született” című kiállítás, ahol a karácsonyi időszak alatt a látogatók megtekinthetik a videót.

Az egy hónapon át tartó karácsonyi kezdeményezést az egyház Misszionáriusi Osztálya szervezi. A misszionáriusok 29 nyelven osztanak szét úgynevezett szórókártyákat. Az egyház vezetői remélik, hogy a kezdeményezés hatására rengeteg tanítási lehetőségük lesz a teljes idejű misszionáriusnak.

„Ebben a karácsonyi időszakban számos lehetőség nyílik majd mindannyiunk számára, hogy kinyilvánítsuk a Szabadítóba vetett hitünket a barátainknak, szomszédainknak, munkatársainknak és más ismerőseinknek – mondta Oaks elder. – Remélem, ezeket a lehetőségeket használni fogjuk arra, hogy kifejezzük a Szabadító iránt érzett szeretetünket, hogy tanúságot tegyünk az Ő isteni küldetéséről, és hogy megújítsuk azon elhatározásunkat, hogy szolgálni fogjuk Őt.”

Az új kezdeményezés az egyház korábbi karácsonyi és húsvéti kezdeményezésére épül, melyek emberek millióihoz jutottak el világszerte. Az egyház 2014-ben indította az első húsvéti kezdeményezést. Az egy héten át tartó kampány címe „Neki köszönhetően” volt. 2014 decemberében az egy hónapon át tartó karácsonyi kezdeményezés, melynek címe „Ő az ajándék” volt, tartalmazott egy videót, melyet mintegy 34 milliószor néztek meg. A 2015-ös húsvéti kezdeményezés „Mert Ő él” című videóját közel 30 milliószor tekintették meg.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.