Sajtóközlemény

Portugália első templomának első kapavágási ünnepsége

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza vezetői közösségi és városi tisztviselőkkel együtt vettek részt az egyház első portugáliai templomának első kapavágási ünnepségén. A nagyközönség a helyi gyülekezeti házakban kísérte figyelemmel az esemény élő közvetítését.

Patrick Kearon elder, az egyház Európa Területének elnöke elnökölt a Portugália Lisszabon templom talajfeltörési ünnepségén. Azt mondta, hogy a templom az oktatás, a kinyilatkoztatás és a szövetségek megkötésének helye. „Kiváltság, hogy ennek az örömteli pillanatnak a részesei lehetünk. A templom a hitünk, valamint a Mennyei Atyánk és Fia, Jézus Krisztus iránti hálánk tündöklő jelképe lesz. Imádkozunk mindazokért, akik bármilyen módon hozzájárulnak e szent hely felépüléséhez, és tudjuk, hogy hatalmas áldást hoz majd Portugália népének.”  

Joana Alcobia Paulo, helyi egyháztag szerint az egyház tagjai hisznek abban, hogy az erős családokat a Jézus Krisztusba és az Ő evangéliumába vetett hit igaz tantételei alapján lehet létrehozni.

A templom belsejét Portugál tájak ihlette műalkotások díszítik majd. Az elkészült templom körülbelül 2200 négyzetméter alapterületű lesz, és mintegy két hektárnyi telken fog állni.

A templom címe: Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lisboa, Parque Expo. A Lisszabon templom felépítését Thomas S. Monson elnök jelentette be a 2010. évi októberi általános konferencián.

Portugáliában több mint 42 000 egyháztag él.

A Lisszabon templom építésének befejezése előtt sor kerül majd a nyílt napok pontos időpontjainak kihirdetésére, hogy még a felszentelése előtt a nagyközönség is megtekinthesse kívül-belül a szent épületet. A felszentelés időpontja később kerül bejelentésre.

Az egyház jelenleg 148 működő templommal rendelkezik világszerte. A Lisszabon templom elkészültekor az Európában található templomok száma 14-re emelkedik. Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a házasság, a keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomokban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá szövetségeket kötnek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

A templomokkal kapcsolatos további információért látogass el a www.mormontemples.org oldalra. Az oldalon általános információk találhatók a templomokról, az egyház történetéről és a templomok céljáról. Ezen az oldalon konkrét információk találhatók majd a Lisszabon templomról is, amint közzéteszik azokat.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.