Mormon Newsroom
Sajtóközlemény

Az Első Elnökség szükség szerinti arcmaszk viselésére és a Covid19 elleni védőoltás felvételére buzdít minden utolsó napi szentet

„Megnyerhetjük ezt a háborút, amennyiben mindannyian követjük az orvosi szakértők és kormányzati vezetők bölcs és átgondolt javaslatait.”

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége a következő üzenetet küldte el az egyháztagoknak szerte a világban 2021. augusztus 12-én, csütörtökön.

Kedves Fivérek és Nővérek!

Egy könyörtelen járvánnyal, a Covid19 és variánsai pusztításával állunk harcban. Meg szeretnénk tenni minden tőlünk telhetőt a vírusok terjedésének megállításáért. Tudjuk, hogy akkor védhetjük meg magunkat az e vírusok okozta betegségektől, ha a népesség nagy százalékban védetté válik.

Annak érdekében, hogy ne legyünk kitéve ezeknek a vírusoknak, arcmaszk használatára buzdítunk mindenkit azokon a nyilvános gyűléseken, ahol a távolságtartás nem lehetséges. A súlyos fertőzésekkel szembeni személyes védelem eléréséhez mindenkit arra biztatunk, hogy vegye fel a védőoltást. Az elérhető vakcinák bizonyítottan biztonságosak és hatásosak is.

Megnyerhetjük ezt a háborút, amennyiben mindannyian követjük az orvosi szakértők és kormányzati vezetők bölcs és átgondolt javaslatait. Szeretnénk, ha tudnátok, hogy őszintén szeretjük Isten minden gyermekét, és nagyon fontosak nekünk.

Az Első Elnökség

Russell M. Nelson
Dallin H. Oaks
Henry B. Eyring

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.