Sajtóközlemény

Az Európa Terület új elnöksége megkezdi szolgálatát

2017. augusztus 1-jével Paul V. Johnson elder megkezdi szolgálatát Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Terület új elnökeként. Gary B. Sabin elder szolgál majd első tanácsosként, Massimo De Feo elder pedig második tanácsosként. Az új területi elnökséget májusban jelentették be.

Az egyház igazgatását világszerte földrajzi területek alapján végzik; jelenleg 25 ilyen terület létezik. Az Európa Területi Elnökség napjainkban több mint 480 000 egyháztag felett elnököl, akik mintegy 1300 gyülekezet tagjai, 40-nél is több országot és 31 missziót felölelve. 13 működő, építés vagy felújítás alatt álló templom is van a területen. Az egyház legmagasabb szintű vezető testületeinek – az Első Elnökségnek és a Tizenkét Apostol Kvórumának – irányítása alatt az új területi elnökség lelki és adminisztratív iránymutatást nyújt majd az egyház e területén élő vezetőknek és egyháztagoknak

 

Paul V. Johnson eldert 2005. április 2-án támogatták Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza általános felhatalmazott hetveneseként. Szolgált már az Egyházi Oktatási Szervezet biztosaként, a Chile Területi Elnökség tagjaként, valamint a hitoktatás, és általános és középiskolai oktatás igazgatójaként. Johnson elder számos egyházi elhívásban szolgált már, többek között teljes idejű misszionáriusként a Norvégia Oslo Misszióban, cövekelnökségi tanácsosként, főtanácstagként, püspökként, elderek kvórumának elnökeként és Fiatal Férfiak elnökeként.

Johnson elder a floridai Gainesville-ben született 1954. június 24-én. 1976 augusztusában feleségül vette Jill Washburnt, majd 1989-ben a Utah Állami Egyetemen szerzett doktori diplomát oktatástechnológiából. A házaspárnak kilenc gyermeke született.

Gary B. Sabin eldert a 2016. áprilisi általános konferencián hívták el általános felhatalmazott hetvenesnek. Elhívását megelőzően a Hetvenek Ötödik Kvórumának tagjaként szolgált az Észak-Amerika Nyugati Területen. Sabin elder eddig már számos egyházi elhívásban szolgált, többek között teljes idejű misszionáriusként a Hollandia/Belgium Misszióban, elderek kvórumának elnökeként, főtanácstagként, püspökként, Elemi tanítóként, cöveki misszióelnökként, diakónus és tanító tanácsadóként, cserkészvezetőként, cövekelnökként és területi hetvenesként.

Sabin elder 1954. április 7-én született a Utah állambeli Provóban, és a Stanford Egyetemen szerzett igazgatásszervezői mesterdiplomát. 1976 augusztusában vette feleségül Valerie Purdyt, akivel öt gyermekük született.

Massimo De Feo eldert a 2016. áprilisi általános konferencián hívták el általános felhatalmazott hetvenesnek. Elhívását megelőzően a Hetvenek Harmadik Kvórumának tagjaként szolgált az Európa Területen. De Feo elder számos egyházi elhívásban szolgált már, többek között teljes idejű misszionáriusként az Olaszország Róma Misszióban, gyülekezeti elnökként, kerületi elnökként, püspökségi tanácsosként, főtanácstagként, cövekelnökként és területi hetvenesként.

A teljes idejű misszionáriusi szolgálatát követően a nemzetközi kapcsolatok területén kezdte meg pályafutását, amikor is az Egyesült Államok Külügyminisztériuma állást ajánlott neki, majd Olaszország Külügyminisztériuma olaszországi diplomáciai küldöttként akkreditálta. Több mint 30 éves szolgálatot követően legutóbb a Társadalombiztosító szövetségi ellátásokért felelős területi tisztviselő-helyetteseként szolgált az Európa Dél, az Észak-Afrika és a Közel-Kelet Területeket ellátva. De Feo elder 1960. december 14-én született az olaszországi Tarantóban. 1984 augusztusában vette feleségül Loredana Galeandrót. A házaspárnak három gyermeke született.

.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.