Sajtóközlemény

Új könyvek a vasieni iskolai könyvtárnak

Az UNSZ Szeretetszolgálat nemrégiben 302 darab könyvet adományozott egy Közép-Moldovában lévő félreeső mezőgazdasági falu, Vasieni iskolai könyvtára számára.

Sok moldovai könyvtárhoz hasonlóan a vasieni iskolakönyvtárban található könyvek jelentős része olvashatatlan a tanulók számára, hiszen azokat cirill betűkkel nyomtatták, amiket már nem tanítanak a moldovai iskolákban.  Az orosz és cirill ábécét valójában már évtizedek óta nem oktatják. Az új könyvek megvásárlására fordítható anyagi források hiányában a könyvtári könyvek mindössze 20 százaléka áll a vasieni diákok rendelkezésére.

  

A könyvtárban tett látogatás után az UNSZ Szeretetszolgálat képviselői arra az elhatározásra jutottak, hogy új könyvekkel látják el a könyvárat, elősegítendő annak hasznosságát. Összesen 302 darab könyvadomány érkezett a vasieni könyvtárba. A könyvállomány a témák széles skáláját öleli fel a történelmen és tudományokon át a kalanddal és a költészettel bezárólag. Az olyan szerzők mellett, mint Mark Twain, moldáv szerzők, például Alexei Mateevici kötetei is megtalálhatóak.

Az UNSZ Szeretetszolgálat már korábban is adományozott könyveket három másik moldovai falu számára. Az ezen falvakban dolgozó könyvtárosok a könyvtárlátogatók és a helyben olvasók számának jelentős emelkedéséről számoltak be.

Az UNSZ Szeretetszolgálat 1985 óta munkálkodik együtt kormányzati szervekkel, közösségi kezdeményezésekkel, valamint nem kormányzati szervezetekkel, emberek millióinak nyújtva segítséget szerte a világon. A személyes felelősség, a közösségi támogatás, az önellátás és a fenntarthatóság alapelveire épülő UNSZ Szeretetszolgálat erőfeszítései biztosítják az egyéneknek és a közösségeknek az ahhoz szükséges forrásokat, hogy maradandó és jelentőségteljes javulást idézzenek elő az életükben.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.